Stoomschip Rotterdam toneel voor nieuwe videoclip Kim Hoorweg

15-08-2011 @ 22:05

Kim Hoorweg's videoclip van haar nieuwe single Shady Lady Bird zal opgenomen worden op het ss Rotterdam. De video zal vanaf twee september te zien zijn, tegelijk met de release van het album Why Don't You Do Right, opgenomen met The Houdini's.

De keuze voor het ss Rotterdam was vrij snel door Hoorweg gemaakt. Het schip is in het verleden al vaker toneel geweest voor grootheden uit de film- en muziekwereld. Onder andere Duke Ellington en Prinses Gracia sierden dit schip. De sfeer van het schip past goed bij Hoorweg's nieuwe single.
Waar de clip over zal gaan zal nog even onder Hoorweg en de crew blijven, maar bekend is dat ze omringt wordt door een gemêleerd gezelschap bekende Rotterdammers. De clip zal worden opgenomen in de chique Grand Ball Room en de Ambassador Lounge.

Begin deze zomer tekende Hoorweg een contract bij Challenge Records om daar haar derde CD Why Don't You Do Right uit te brengen. Deze CD bevat twaalf Peggy Lee klassiekers in een nieuw jasje, in samenwerking met The Houdini's. De eerste single Shady Lady Bird is verkrijgbaar via de iTunes store.

De opnames van de clip zullen plaatsvinden op 16 augustus. Twee september zal deze gereleased worden, tegelijk met haar album.

http://www.kimhoorweg.com/