Joe Jackson voor 3 optredens naar Nederland

07-06-2012 @ 19:26

Joe Jackson komt dit najaar voor drie concerten naar Nederland. Met een carrière die al 30 jaar omspant en een nieuw studioalbum op komst is het weer de hoogste tijd voor een bezoek aan Amsterdam, Groningen en Utrecht. 

Op 2 november treedt Joe Jackson op in de Melkweg in Amsterdam, op 3 november in Vredenburg in Utrecht en op 4 november in Oosterpoort in Groningen. Tijdens deze tour treedt hij op samen met zijn "Bigger Band" en zal een selectie spelen van zijn nieuwe album 'The Duke' waarop hij bekende nummers van Duke Ellington op eigen wijze heeft gearrangeerd, en uiteraard zullen zijn bekende hits niet ontbreken. Zijn band heeft hij voor deze gelegenheid uitgebreid en bestaat uit Regina Carter, Sue Hadjopoulos, Allison Cornell, Jesse Murphy, Adam Rogers en Nate Smith.

Joe Jackson is van alle muzikale markten thuis. De Britse zanger is nooit bang geweest om te experimenteren met jazz, blues, pop en elektronische muziek. Hij is in Nederland vooral bekend geworden met de albums Night and Day en Body And Soul. Op zijn laatste studioalbum Rain (2008) laat hij horen dat 'The angry young man' volwassen is geworden en binnenkort staat er een release op de planning.

Zijn nieuwe album, getiteld The Duke, zal eind juli verschijnen. Joe is samen met diverse muzikanten aan de slag gegaan met de muziek van Duke Ellington. Artiesten die meewerkten aan dit album zijn onder andere grootheden als Steve Vai, Iggy Pop en onze Nederlandse ZUCO 103. Tijdens de optredens in Nederland zal hij nummers ten gehore brengen van zijn nieuwe album alsmede zijn eigen werk vanuit het verleden.

JOE JACKSON + the Bigger Band, featuring Regina Carter

2 november 2012 – Melkweg, Amsterdam - http://www.melkweg.nl/
3 november 2012 – Vredenburg, Utrecht - http://www.vredenburg.nl/
4 november 2012 – Oosterpoort, Groningen - http://www.de-oosterpoort.nl/
Entree: € 37,- (excl. servicekosten)

http://joejackson.com/