Roosbeef komt in september met nieuw album: Omdat Ik Dat Wil

19-07-2011 @ 19:37

Band rond Roos Rebergen presenteert album op 31 augustus in Paradiso, Amsterdam
Omdat Ik Dat Wil. De titel van het tweede album van Roosbeef is kort maar krachtig, om niet te zeggen daadkrachtig. Zeker in vergelijking met album nummer een van twee jaar geleden: Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten. Dat is lang, heel lang. De titel van het nieuwe album lijkt te duiden op een hoofdpersoon, Roos Rebergen, die ʻt allemaal wel weet. Maar er zit veel meer achter. Zo eenvoudig is ʻt nou ook allemaal weer niet.

Bij het debuut was verandering het centrale thema. Die veranderingen hebben zich inmiddels allemaal voltrokken. ʻNu gaat het over het leven, verlangens en liefde,ʼ vat Roos de thematiek bondig samen. Het nieuwe album klinkt wat heftiger. Destijds kwam ze net kijken. Ze zegt altijd het liefst onderweg te zijn, maar ze doet net zo hard haar best zich ergens thuis te voelen. Onthechting ligt steeds op de loer. ʻVolgens mij maakt het allemaal niet zo veel uit waar iemand woont. Het neemt een gevoel van eenzaamheid toch niet weg

De muziek wordt gemaakt door Roos en vier muzikanten, samen de band Roosbeef vormend. Het belang van die muziek als zodanig is toegenomen. De ʻband binnen de bandʼ is sterk. De band beukt meer. De liedjes zijn ʻmeer popmuziekʼ geworden, vindt Roos. Ze roemt de aanwezigheid van de twee Belgen, producer Tom Pintens voorlopig op bas en Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) op gitaar, toetsen en ʻvan alles en nog watʼ, naast de vaste kern die er al jaren bij is, drummer Tim van Oosten en gitarist Reinier van den Haak (Krach). ʻAls ik me nu omdraai, dan zie ik al die jongens, en dan voel ik me groot,ʼ bekent ze.

Weg is het vuurrode haar. Wat gebleven is, zijn de melodieën die onmiddellijk in je hoofd moeten gaan zitten. Dat is althans de bedoeling van de maakster en daar is ze verdomd goed in geslaagd.

En dat is best knap na dat veelgeroemde debuut Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten uit 2008. Roos bewoog zich al een poosje in het Nederlandse muzieklandschap, maar wist toch te verrassen met die eerste. Zowel de kritische pennen der muziekjournaille als de publieke opinie: Roos veroverde met ZWJHWAMNMJP de harten van velen. Geroemd werden de dwarse popliedjes, de humorvolle en spitsvondige teksten, alsook de spannende live show die de band daar omheen creëerde. Die show brachten ze onder meer op Lowlands, Noorderslag en zowat alle grote festivals, clubs en theaters des lands. Ook won ze De Eerste Prijs, een prijs voor Nederlands talent op het gebied van licht eigentijds amusement. Maar genoeg daarover. Voorwaarts. Omdat Roos dat wil.

Roosbeef presenteert Omdat Ik Dat Wil op 31 augustus in Paradiso, Amsterdam

http://roosbeef.nl/