Schrijf je in voor de Amsterdamse Popprijs 2011

08-06-2011 @ 08:13

Inschrijving Amsterdamse bandcompetitie tot maandag 1 augustus geopend
    
De inschrijving voor de Amsterdamse Popprijs 2011 is geopend. Tot maandag 1 augustus kunnen Amsterdamse bands zich aanmelden voor de hoofdstedelijke bandcompetitie via www.grap.net. De Amsterdamse Popprijs wordt dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd door GRAP, de organisatie voor Amsterdamse popmuziek. GRAP organiseert de competitie om ambitieuze Amsterdamse bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie. Eerdere deelnemers waren onder andere The Tunes, a balladeer, Yori Swart, Alamo Race Track, TenTemPiés en HIT ME TV.

Uit alle inschrijvingen worden dertig bands geselecteerd voor de vijf voorrondes die plaats vinden in september. Elke voorronde levert één winnaar op. De vijf winnaars van de voorrondes én zeven bands met een wildcard gaan door naar de halve finales in oktober. De twaalf halvefinalisten strijden dan om de zes beschikbare finaleplaatsen. Op zaterdag 3 december is de finale in de Melkweg (the Max) en wordt bekend wie de winnaar is van de Amsterdamse Popprijs 2011. Overige data worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

De deelnemers worden beoordeeld op originaliteit, creativiteit, techniek en podiumpresentatie. De winnende band gaat naar huis met een prijzenpakket dat bestaat uit een waardecheque voor muziekinstrumenten, studiotijd, promo cd's en diverse optredens. De winnaar van de Amsterdamse Popprijs 2011 is tevens de Amsterdamse afgevaardigde voor de Sena Performers POPnl Award 2012.

Inschrijven
Inschrijven voor de Amsterdamse Popprijs kan tot maandag 1 augustus 2011 via het online inschrijfformulier dat te vinden is op www.grap.net . Mail, stuur of breng daarnaast je demo en promotiefoto naar Stichting GRAP: Postbus 10928, 1001 EX Amsterdam, popprijs@grap.net. Bezoekadres: Laurierstraat 107-A, Amsterdam (ma t/m vr 12:00 - 17:00).

Over GRAP
GRAP organiseert naast de Amsterdamse Popprijs ook andere competities, showcases en festivals zoals de Mooie Noten, Vinylized, Wanted, Spelen voor de GRAP en is muziekproducent van het Amsterdams Bevrijdingsfestival. Ook biedt de GRAP advies en informatie aan bands en acts en is zij intermediair voor organisaties en stadsdelen.