Amsterdamse TenTemPiés kondigt EP aan met single

27-02-2013 @ 22:16

Met de release van de nieuwe single ‘Nada Te Pido’ kondigt de Amsterdamse rock-mestizo band TenTemPiés de komst aan van hun nieuwe EP: ‘A Casa Tierra’. Deze EP wordt op 18 april officieel gelanceerd met een presentatie in Bitterzoet in Amsterdam, na terugkeer van hun tour in Zuid-Amerika.

De videoclip van ‘Nada Te Pido’ is het resultaat van een flink aantal uren handenarbeid, opgebouwd uit handgeschilderde illustraties, knipsels en fotografie door TenTemPiés gitarist Jouke Schwarz. De illustraties zijn gebaseerd op oud videomateriaal geschoten tijdens live optredens van de band. De uiteindelijke montage is gedaan door Maarten Rots.

Op tour in Chili

Sinds de release van het goed ontvangen debuutalbum ‘Canto Para Gritar’  2011 is TenTemPiés bijna non-stop op tour geweest. 2012 was een geslaagd jaar voor de band met optredens op festivals als Dunya, Mundial en Oerol en tours door Duitsland, Frankrijk en Spanje.

In maart zal TenTemPiés de oceaan oversteken voor hun derde buitenlandse tour, dit keer door Chili, terug naar hun muzikale wortels in het moederland van frontman Maurino Alarcón. Dit jaar is het tevens precies 40 jaar geleden dat de staatsgreep tegen Salvador Allende werd gepleegd, wat ervoor zorgde dat de ouders van Maurino naar Nederland vluchtten. Voor de band, die naast de feestelijke shows bekend staat om hun teksten geïnspireerd door politieke kwesties en sociale onrechtvaardigheid, is dit een belangrijke gebeurtenis geweest voor de vorming van hun identiteit.

Bij terugkomst in Amsterdam presenteert TenTemPiés op 18 april hun nieuwe EP 'A Casa Tierra' in de Bitterzoet. De opnamen en mix waren in handen van Dougal Hallowes en Maurino Alarcón, voor de mastering keerde de band zich tot Andrew Baldwin (The Who, The Orb, Hidden Orchestra) van het befaamde Metropolis Studios in London. Met de 6-tracks tellende EP, inclusief een remix van Perquisite, is TenTemPiés er volledig op gericht om hun muziek en boodschap nog verder te verspreiden, zowel binnen als buiten Nederland.

Bekijk de videoclip

Voorverkoop EP presentatie 18 april in Bitterzoet (vanaf 2 maart): http://bitterzoet.com

Meer informatie: http://www.tentempies.com

https://twitter.com/TenTemPies