Finalisten Amsterdamse Popprijs 2012 bekend

30-10-2012 @ 21:16

Finale zaterdag 17 november in Melkweg
Afgelopen week vonden in Paradiso de halve finales van de Amsterdamse Popprijs plaats. Uit de twee halve finales zijn zes finalisten gekomen: The Vagary, Capgras, Our Minor Fall, WE ARE FM, European Daughters en We Against Us. Deze zes bands staan zaterdag 17 november in de finale in de Melkweg.
De Amsterdamse Popprijs wordt dit jaar voor de zeventiende keer georganiseerd door GRAP, de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. Eerdere winnaars zijn The Tunes, Yori Swart en Mister and Mississippi. De winnaar van de Amsterdamse Popprijs gaat naar huis met een prijzenpakket bestaande uit een waardecheque voor muziekinstrumenten, een 10-rittenkaart voor een repetitieruimte, coaching, studiotijd, promo cd’s, radio-interviews en diverse optredens. De winnaar is tevens de Amsterdamse afgevaardigde voor de Sena Performers POPnl Award 2013.

De Amsterdamse Popprijs
De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. De competitie wordt georganiseerd om bands een kans te geven zich in de kijker te spelen van publiek, pers en muziekindustrie. Uit ruim 80 inschrijvingen zijn 30 bands geselecteerd voor één van de vijf voorrondes. De vijf winnaars van de voorrondes en zeven wildcardacts gingen door naar de halve finales in Paradiso. In de finale op zaterdag 17 november strijden uiteindelijk zes bands om de winst. De bands worden beoordeeld op originaliteit, creativiteit, techniek en podiumpresentatie. Meer informatie is te vinden op www.amsterdamsepopprijs.nl.

Finale
Zaterdag 17 november | Melkweg (Oude Zaal) | Lijnbaansgracht 234-A | 020.531 8181
Zaal open 20.30 | aanvang 21.00 | entree € 10 (lidmaatschap niet verplicht)
www.melkweg.nl | www.amsterdamsepopprijs.nl | www.grap.net