Nieuwe Within Temptation-single Sinéad bestormt de dansvloer

07-06-2011 @ 12:26

Publieksfavoriet Sinéad is de tweede single van het succesvolle nieuwe Within Temptation-album The Unforgiving. Voor de gelegenheid voegt de band aan het origineel drie speciale dance-remixen toe.
Het is het begin van een nieuw tijdperk voor Within Temptation, die enkele absolute meesters op het gebied van de hedendaagse danceproductie vroeg hun nummer te bewerken.
Elk van de drie ingelijfde producers kreeg de vrije hand om Sinéad te remixen naar eigen inzicht en stijl. Het resultaat: drie bijzondere versies van een toch al opvallend nummer.
Landgenoot Benno de Goeij leverde een spetterende trance radio mix. De Goeij is vooral bekend van zijn werk met de Nederlandse top-dj's Tiësto en Armin van Buuren en was ook betrokken bij In And Out Of Love, de succesvolle samenwerking tussen Van Buuren en Sharon.

VNV Nation, het Iers/Britse futurepopduo, maakte een stijlvolle electro-industrial mix. Het duo wordt gezien als een van de meest innovatieve groepen op het gebied van electro/ebm. In augustus delen VNV Nation en Within Temptation het podium op het Me'ra Luna Festival.

Ook Scooter, een van Duitslands succesvolste technogroepen in het buitenland, was al langer bekend met Within Temptation: de charismatische frontman H.P. Baxxter vroeg al in 2008 om een sample van Sharons stem voor een van hun singles. Het kenmerkende geluid van Scooter pompt 100% adrenaline in Sinéad.

Na de eerste hitsingle Faster wordt nu het bijzondere Sinéad als opvolger uitgebracht. Het is een euforische disco-metal knaller met een refrein dat meteen blijft hangen. Met de drie gloednieuwe remixen dreigt Sinéad deze zomer ook de dansvloeren te gaan veroveren. De single verschijnt begin juli.

In augustus start Within Temptation met een optreden op het Sziget festival een uitgebreide tour die via Hongarije, Duitsland, Zwitserland, België richting Canada en de VS gaat, gevolgd door een verdere Europese tour, die half december dit jaar wordt afgesloten met 2 optredens in Rusland.

http://www.within-temptation.com/