Debuutalbum van Darryl: Dichtbij

06-04-2011 @ 21:03

Op 11 maart heeft Cloud 9 Music het debuutalbum van Darryl uitgebracht, getiteld “Dichtbij” de fysieke uitvoering bevat tevens een 6 pagina digipack met 20 pagina's booklet!
De 23- jarige Darryl van Gonter is een rapper uit Amsterdam-Noord. Samen met zijn neef Reverse (Wat wil je doen, Non stop, Geen klasse geen stijl) maakte hij op jonge leeftijd al eigen hiphop muziek. Reverse op de beat en Darryl achter de mic. Hij kwam op zestienjarige leeftijd in contact met Lange Frans van D-Men Entertainment en leverde een aantal bijdragen op de underground cd ‘Straatremix’. Samen met leeftijdgenoot Dio vormde hij de formatie Dubbel D. Het nummer ‘Minderjarig’ werd een straathit.
Op zeventienjarige leeftijd werd Darryl benaderd door The Partysquad om deel te nemen aan de soundtrack “Wat wil je doen” van de Nederlandse film ‘Het Schnitzelparadijs’. Met deze line-up stond hij in oktober 2005 in het voorprogramma van de Amerikaanse rapper 50 Cent. Onder het label van The Partysquad kwamen de nummers ‘Rellen en Rennen’ en 'Dat is die shit'.
In 2007 tekende Darryl bij het label SPEC van Ali B en leverde aansluitend een bijdrage aan de Top 40 hit ‘Groupie Love’. Begin 2008 bracht hij zijn mixtape ‘Terug’ uit waarvan de nummers ‘Voor me gappies’ en ‘Cash money flow’ tot straathits uitgroeiden. Zijn volgende single ‘Eeyeeyo’ was de meest succesvolle rapsingle van 2008. De bijbehorende videoclip werd meer dan 7 miljoen keer bekeken op het internet. In 2009 releasde hij het nummer Darryl express waar de Gooische meiden een rol vertolkte in de video. Deze video is inmiddels ruim 2 miljoen keer bekeken. Vorig jaar scoorde hij hoge ogen met de video "Met mij zijn' deze video was binnen 1 maand meer dan 1 miljoen keer bekeken.

Darryl: Dichtbij
Bestelnr CD: CLDM2011048
label: Cloud9
distr.: heartselling
release: 11-03-2011

albumdownload