Vereniging Veronica lanceert nieuw filmfonds: storycatcher

22-03-2011 @ 13:44

Initiatief voor jongeren tussen 13 en 23 jaar die een film willen maken

Vereniging Veronica lanceert met ingang van 22 maart 2011 het filmfonds Storycatcher. Dit gloednieuwe fonds is speciaal opgericht voor jongeren van 13 tot en met 23 jaar die een film willen maken, maar die daar tot nu toe nog niet de middelen voor hadden.

Jongeren kunnen bij storycatcher een plan indienen via www.storycatcher.nl voor het maken van een eigen film die maximaal 15 minuten duurt. Dit kunnen ideeën zijn voor verschillende soorten filmgenres: van drama tot komedie, maar ook bijvoorbeeld een actiefilm, documentaire of zelfs een western. Drie keer per jaar wordt er een selectieprocedure gehouden waar een aantal jongeren worden uitgekozen die hun ideeën mogen verwezenlijken. Vervolgens biedt storycatcher deze jongeren bij elke fase van het productieproces van hun film waar nodig ondersteuning en faciliteiten. Dit gebeurt in samenwerking met partners door het hele land, zodat ook jongeren buiten de randstad de mogelijkheid hebben om hun film te maken. Tevens zorgt storycatcher voor de distributie van de films.

Yoeri Albrecht, voorzitter Vereniging Veronica: “Jongeren kijken vanuit een ander perspectief naar wat er maatschappelijk speelt dan volwassenen. Met storycatcher wil de Vereniging Veronica jongeren de kans geven om door middel van beeldende media hun verhaal te vertellen.

Eerste jongeren bekend
De eerste selectieprocedure is gestart en zaterdag 19 maart 2011 heeft een groep jongeren die door scholen zijn geselecteerd, het spits afgebeten. Voor de storycatcher-jury onder leiding van Vereniging Veronica-voorzitter Yoeri Albrecht hebben zij hun filmideeën gepresenteerd. Vanuit deze groep jongeren worden er een aantal uitgekozen die als eerste een film kunnen maken onder leiding van storycatcher.
Vanaf 22 maart kunnen nieuwe kandidaten hun filmideeën opgeven via www.storycatcher.nl.

Filmregisseur Eddy Terstall, jurylid storycatcher: “Ik vind dat de kids van tegenwoordig ervaren media consumenten zijn. De jonge generatie gaat steeds beter met media om, het zijn zeker geen amateurs! Dat merk je heel duidelijk aan de verhalen die ze bij storycatcher inleveren en ik ben benieuwd welke nieuwe ideeën er binnenkort binnen komen!

storycatcher
Storycatcher, powered by Vereniging Veronica, is een filmstichting die jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 23 jaar de kans biedt om films te maken.