Martin Koolhoven, E Terstall, D Nechushtan coachen winnaars Storycatcher bij maken van film

18-05-2011 @ 10:13

Bekende regisseurs steunen Veronica’s nieuwe filmfonds ‘storycatcher’ die jongeren de kans biedt om films te maken

De jury van Storycatcher, het nieuwe filmfonds van Vereniging Veronica, heeft tijdens de eerste selectiedag vier jongeren uitgekozen die een film mogen maken onder begeleiding van filmprofessionals Martin Koolhoven, Dana Nechushtan en Eddy Terstall.

Martin Koolhoven, Dana Nechushtan en Eddy Terstall gaan de vier jongeren begeleiden die een film mogen maken bij filmfonds Storycatcher. Onlangs werden deze jongeren tijdens de eerste selectiedag van het gloednieuwe filmfonds van de Vereniging Veronica geselecteerd. Tijdens deze dag hebben 18 jongeren in de leeftijd van 13 tot 23 jaar hun film idee voor de jury van storycatcher gepresenteerd. De jury koos uiteindelijk drie film ideeën: Kabe (14 jaar) gaat zijn film ‘Een dag uit het leven van een autist’ produceren onder begeleiding van filmregisseur Martin Koolhoven (bekend van o.m. het ‘Schnitzelparadijs’ en ‘Oorlogswinter’). De zeventienjarige Nino gaat de film ‘Chocola’ maken. Hij wordt begeleid door storycatcher jurylid en filmregisseur Eddy Terstall (‘Simon’ en ‘Vox Populi’). Tot slot worden Assi Malti (22 jaar) en Nielo (21 jaar) tijdens het productieproces van hun film ‘3M’ gecoacht door regisseur en scenarioschrijfster Dana Nechushtan (o.m. bekend van ‘Dunya en Desie’ en ‘Annie M.G.’).  

De winnaars krijgen van storycatcher vier maanden ondersteuning en faciliteiten bij elke fase van het productieproces van hun film. Binnenkort wordt er gestart met het maken van de films. De filmprofessionals zijn de coach van de jongeren, in deze hoedanigheid zijn zij een klankbord en vraagbaak tijdens het maken van de films. Gevraagd en ongevraagd zullen de coaches hun mening geven over de filmvoortgang en de ontwikkeling van de jongeren.

Yoeri Albrecht, voorzitter van Vereniging Veronica en voorzitter van de storycatcher-jury: “De winnende filmideeën die wij hebben geselecteerd zijn zeer gevarieerd, zowel qua makers als qua inhoud: van chocolade, tot handicap en integratie. Met Dana, Eddy en Martin hebben we drie zeer aansprekende regisseurs van Nederlandse bodem bereid gevonden om deze jongeren te coachen bij het filmproces. Ik denk dat de films van deze nieuwe generatie filmmakers hierdoor naar een nog hoger niveau worden getild!

Storycatcher, powered by Vereniging Veronica, is een filmstichting die jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 23 jaar de kans biedt om films te maken. Dit kunnen ideeën zijn voor verschillende soorten filmgenres: drama, komedie, actie, documentaire of zelfs een western. Drie keer per jaar wordt er een selectieprocedure gehouden waar een aantal jongeren worden uitgekozen die hun ideeën mogen verwezenlijken. Vervolgens biedt storycatcher deze jongeren bij elke fase van het productieproces van hun film waar nodig ondersteuning en faciliteiten. Dit gebeurt in samenwerking met bekende professionele filmmakers en partners door het hele land, zodat ook jongeren buiten de Randstad de mogelijkheid hebben om hun film te maken. Tevens zorgt storycatcher voor de distributie van de films.

Aanvraag indienen
Tot en met 5 september aanstaande kunnen jongeren uit heel Nederland hun plan voor het maken van een eigen film, die maximaal 15 minuten duurt, indienen via www.storycatcher.nl .