Lykke li brengt langverwachte album uit

31-01-2011 @ 21:04

Op 25 februari verschijnt het langverwachte tweede studioalbum van Lykke Li, getiteld Wounded Rhymes. De opvolger van debuutalbum Youth Novels (2008) is opgenomen in Stockholm en geproduceerd door Bjorn Yttling, die bekend is van Peter, Bjorn & John. De teasersingle Get Some is al gratis te downloaden op haar website en binnenkort wordt ook de eerste single uitgebracht, getiteld I Follow Rivers. Bekijk hier de video. Op 9 april staat Lykke Li in een uitverkocht Paradiso.
   
Na het grote succes van Youth Novels had Lykke Li behoefte aan rust om de excentrieke nummers van Wounded Rhymes te kunnen schrijven. In een huis op een heuvel in Los Angeles vond ze inspiratie in haar favoriete muziek; van Leonard Cohen, Neil Young en Dr. John tot The Velvet Underground, This Mortal Coil en in de opnamen van Alan Lomax. Het resultaat is een elf nummers bevattend album dat wordt gekenmerkt door bombastische voodoo drums, girl group gang vocals, sprankelende gitaarlijnen, wazige keyboards, onbeantwoorde liefde, aangewakkerde hoop en haar eigen zeer krachtige stem die groter en steviger klinkt dan ooit.
   
De Zweedse Lykke Li Zachrisson beleefde wereldwijd succes met debuutalbum Youth Novels, dat in 2008 werd uitgebracht. Het album prijkte dat jaar bovenaan vele ‘Best Of’ lijstjes en zorgde voor uitverkochte tours over de hele wereld.
 
LYKKE LI
Titel: Wounded Rhymes
Released: 25-02-2011
warner music

www.lykkeli.com