Paulusma tekent bij [PIAS]

24-01-2011 @ 18:01

Na Here We Are (2006) en iRECORD (2008) is het nu de hoogste tijd voor Paulusma's derde album "Up On The Roof", die op 21 februari door [PIAS] wordt uitgebracht.

Waar het eerste album meer experimenteel in vorm was en de tweede eerder in uitvoering, levert de frontman van het ter ziele gegane Daryll-Ann nu een mainstream rockalbum af. "Hoe bedoel je, mainstream", lacht Jelle Paulusma. "Niet mainstream, maar wel heel toegankelijk voor wie luisteren wil. Minder moeilijk". En dat komt, naar eigen zeggen, vooral omdat bijna alle nummers in majeur staan. "Da's een technische term voor dat-het-allemaal-wat-vrolijker-klinkt. In ieder geval is het algehele gevoel van Up On The Roof veel meer up dan beide voorgangers. iRECORD was een dagboek van een dolende ziel, een moeilijke periode in m'n leven. Dat is een heel introspectieve, eenzame plaat geworden. Achteraf gezien is die periode heel verhelderend geweest, inmiddels zit ik veel beter in m'n vel". Logisch dus, dat Paulusma's nieuwe werk uitbundig genoemd mag worden. Tegenover die muzikale opgewektheid staat het donkere wereldbeeld dat hij immer schetst in z'n teksten. "Liever Up On The Roof dan beneden op straat, waar het een grote klerezooi dreigt te worden."
Voor fans van zijn oudere werk besloot Paulusma de 18 jaar geleden geschreven Daryll-Ann ballade Friends opnieuw op te nemen. Het lied waarop Smashing Pumpkins' Billy Corgan ergens in de jaren 90 zijn vriendin ten huwelijk vroeg.
Paulusma heeft met Up On The Roof wederom een tijdloos album afgeleverd met ziel, hartstocht en, altijd onmiskenbaar aanwezig, de hand van de meester zelf.

http://www.myspace.com/paulusma