album LUCKY FONZ III ' Hoe je honing maakt' 8 oktober uit

19-09-2010 @ 22:50

Op zijn elfde spaart hij singletjes van Paul de Leeuw, op zijn zestiende is hij gabber. Daarna wordt hij straatmuzikant en wint hij in 2006 de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. In de jaren die volgen speelt hij covers van André Hazes en laat hij zich inspireren door de meest uiteenlopende muziekgenres, van new wave tot sixties-pop en van rock ‘n’ roll tot house. Hij speelt piano in diverse bands, is actief als theatermaker en samen met Roos ‘Roosbeef’ Rebergen vormt hij DJ-duo De Rotjes. Het mag duidelijk zijn: Otto Fons Wichers, beter bekend als Lucky Fonz III, laat zich maar moeilijk in een hokje stoppen.

In Nederland vestigt hij zijn naam met de ontroerende folkliedjes van zijn eerste twee albums Lucky Fonz III en Life is Short, maar misschien nog wel meer met zijn bijzondere live-optredens. Op het podium wordt de melancholie van zijn muziek ruimschoots gecompenseerd door Lucky’s luchtige intermezzo’s, die regelmatig neigen naar onvervalste stand-up comedy. Sinds 2008 is hij gedurende dat seizoen vaste muzikale gast in het programma De Wereld Draait Door.

Ook in het buitenland is de ster van Lucky Fonz III rijzende. Hij toert intensief in Europa, w.o. Belgie, Spanje, verder veel optredens in Zuid-Afrika, en enkele concerten in de VS. Zijn derde album A Family Like Yours, dat in 2009 in Nederland verschijnt, wordt in 2010 opnieuw uitgebracht door een Amerikaans label. Buitenland succes lonkt dus, maar de eigenzinnige Lucky is inmiddels alweer een nieuwe weg ingeslagen.

Lucky zegt zelf over ‘Hoe je honing maakt’: ‘Ik zie dit album als mijn vierde debuutalbum. Het is voor mij iets volledigs nieuws en ik ben er zeer trots op. Ik hoop dat ook deze songs zich een weg naar het hart gaan vinden.’ Lucky Fonz III’s grotere doel is, naar eigen zeggen, ‘om een rijk repertoire op te bouwen, met veel mooie albums, veel mooie optredens en veel mooie fans; in het kort, om een kunstenaar van waarde te zijn.’

Hoe je honing maakt’ dus, een nieuw, orgineel en opvallend album in een stijl die je het best kunt beschrijven als een moderne combinatie van Armand en Boudewijn de Groot.

Prachtige ingetogen intieme liedjes zoals Jongens en Boris worden afgewisseld met bijvoorbeeld een lief duet als Wat ook een ander zegt (samen met Ex Room Elevenzangeres Janne Schra) of een heus rocknummer als De deur op slot.
Ook de hit Ik heb een meisje ook niet ontbreken op ‘Hoe je honing maakt’, het album dat op 8 oktober in de winkels ligt.

http://www.luckyfonziii.com/en/home