Did you hear the Rumer ?

18-12-2010 @ 11:26

Soms schieten woorden tekort om iets heel bijzonders te beschrijven, dus bekijk deze link voordat je verder leest.
Rumer debuteert in Nederland met Slow, de eerste single van het album Seasons Of My Soul dat op 11 februari zal verschijnen bij Warner Music. De single wordt inmiddels al veel gedraaid. Op zaterdag 15 januari 2011 komt Rumer naar Nederland voor een exclusief en intiem optreden voor Radio 2 begeleidt door het Metropole Orkest.

Het Engelse publiek heeft al uitgebreid kennis gemaakt met Rumer. Slow beleefde een glansrijke start in de singlecharts en Seasons Of My Soul kwam op #3 binnen in de Britse hitlijst. Het album werd overladen met loftuitingen, waarbij haar eigen, warme stemgeluid werd geprezen en vergelijkingen werden getrokken met Karen Carpenter en Carole King.

Als dochter van een Britse moeder en Pakistaanse vader werd Sarah Joyce (alias Rumer) geboren in Pakistan in 1979. Na omzwervingen over de wereld kwam ze terecht in Engeland. Muziek werd haar leven en hoewel het alles behalve gemakkelijk was om opgemerkt te worden, werd ze in 2005 ontdekt door Burt Bacharach. Hij haalde haar naar Californië voor een privé-optreden en toen hij haar hoorde zingen, voorspelde hij een gouden toekomst. Rumer werd in 2010 de vocale sensatie van de Britse popwereld en is nu klaar om ook Nederland te veroveren.

UK pers quotes – Seasons Of My Soul
Mojo Magazine: ‘The best new voice of the year’ *****
Telegraph: “Stunning...Rumer is about to prove that the world really does need her songs
Times: "'Slow' already sounded like a classic pop moment.  The first, no doubt, of many to come"
Observer: "The most exciting new talent of the moment
Sunday Times: “The hype is justified – this new singer is the real deal
Guardian: "'Slow' isn’t just a beautiful fluke [and] she’s more than a new discovery. She’s the best act of her kind that we’ve heard in ages"
The Independent: "Clearly well on her way to stardom... Rumer is stunning”
Music Week: "Breathtaking, this debut single caused our jaws to drop
"

RUMER "Seasons Of My Soul"
Release: 11-02-2011
label: warner music

http://www.rumer.co.uk/