Rumer & Metropole Orkest naar HMH

01-07-2011 @ 09:52

De Engels-Pakistaanse singer/songwriter Rumer gaat een samenwerking aan met het Metropole Orkest en verzorgt een avondvullend optreden in de Heineken Music Hall. Het optreden vindt plaats op vrijdag 7 oktober tijdens de derde editie van 'De Week van het Metropole'. Tijdens deze week spelen topartiesten samen met het Metropole Orkest in de Heineken Music Hall. Eerder is al aangekondigd dat Paul de Leeuw (donderdag 6 oktober) en Alain Clark (zaterdag 8 oktober) ook gedurende deze week een optreden geven met het Metropole Orkest.

Rumer, wiens ware naam Sarah Joyce luidt, kwam afgelopen februari vanuit het niets binnen op de tweede plek van de Nederlandse Album Top 100 met haar debuutalbum 'Seasons Of My Soul'. In thuisland Groot-Brittannië oogstte ze al veel lofuitingen van gerenommeerde muziektijdschriften als Uncut en Mojo toen haar album daar eind 2010 uitkwam. Ze wordt gezien als dé nieuwe vocale sensatie van de Britse popwereld en deed voorprogramma's van Stevie Wonder en het orkest van Jools Holland. Rumer werd ontdekt door de wereldberoemde liedjesschrijver Burt Bacharach. Met haar gevoelige, zelfs dromerige geluid doet ze denken aan het werk van namen als Carole King, Karen Carpenter, Laura Nyro en Joni Mitchell. Rumer & het Metropole Orkest zijn tevens gezamenlijk te zien op het North Sea Jazz festival in Rotterdam.

'De Week van het Metropole' is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij op een aantal achtereenvolgende dagen (inter-)nationale topartiesten samen met het Metropole Orkest een unieke samenwerking aangaan en een orkestrale uitvoering verzorgen van hun beste repertoire. In de eerste twee edities vonden uitverkochte optredens plaats van ondermeer Trijntje Oosterhuis, Ed Kowalczyk (USA) en Tori Amos (USA). Dit jaar treden Paul de Leeuw, Alain Clark en dus Rumer op met het Metropole Orkest in de Heineken Music Hall.]

De Week van het Metropole
Donderdag 6 oktober - Paul de Leeuw & Metropole Orkest, Entree: euro 45 (excl. servicekosten)
Vrijdag 7 oktober - Rumer & Metropole Orkest euro 44,50 (excl. servicekosten)
Zaterdag 8 oktober - Alain Clark & Metropole Orkest, euro 39 (excl. servicekosten)
aanvanh: 20.15 uur