Winnaars van de 2011 European Border Breakers Awards bekend

30-11-2010 @ 20:26

EUROSONIC NOORDERSLAG 12 - 15 Januari 2011
The European Music Conference and Showcase Festival

De winnaars van de 2011 European Border Breakers' Awards (EBBA) voor opkomend talent in Europese pop, rock en dance muziek zijn bekend gemaakt door Androulla Vassiliou, Europees commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Meertaligheid en Jeugdzaken, en de organisatie van Eurosonic Noorderslag, Europese muziekconferentie en showcase festival. De winnaars nemen hun awards in ontvangst gedurende de ceremonie, op woensdag 12 januari 2011 in Groningen. De awardshow wordt gepresenteerd door TV persoonlijkheid en muzikant Jools Holland.

De European Border Breakers' Awards worden uitgereikt aan nieuwe of opkomende Europese artiesten of groepen die er met hun internationaal uitgebrachte debuutalbum in slaagden buiten hun eigen landsgrenzen succesvol te zijn. Het doel van de prijs is om hun verkoop en zichtbaarheid in Europa te doen toenemen.

De winnaars van de European Border Breakers' Awards 2011 zijn:

Saint Lu (Oostenrijk)
Stromae (België)
Aura Dione (Denemarken)
ZAZ (Frankrijk)
The Baseballs (Duitsland)
Caro Emerald (Nederland)
Donkeyboy (Noorwegen)
Inna (Roemenië)
Miike Snow (Zweden)
Mumford & Sons (Groot-Brittannië)

Commissaris Vassiliou zei: "Muziek kent geen grenzen en ik hoop dat deze award helpt om niet alleen de winnaars, maar ook andere opkomende acts aan te moedigen om succes te boeken met verkoop, optredens en uitzendingen buiten hun binnenlandse markt. Muziek, ongeacht het genre, brengt mensen samen en toont de omvang van ons talent in Europa. Ik ben blij dat de Commissie deze awards ondersteunt."

EBBA overzicht van succes
Voormalig winnaars van de award zijn gevestigde artiesten als Katie Melua, KT Tunstall, Carla Bruni, Dolores O'Riordan, Alphabeat, The Ting Tings, Tokio Hotel, Damien Rice, The Thrills, Adele, Corinne Bailey Rae, Gabriel Rios, Sliimy, Milow en vele anderen.

Publiek wordt uitgenodigd om, vanaf 1 december, online te stemmen op de winnaar van de 'Public Choice Award'. Kijk op de website om te stemmen: http://www.europeanborderbreakersawards.eu.

De European Border Breakers’ Awards show – met optredens van de meeste winnaars – wordt opgenomen en uitgezonden door de NOS/NTR en ontvangt eveneens Europese media aandacht van TV zenders en radio stations aangesloten bij de European Broadcasting Union (EBU).

De awards, dit keer voor de achtste keer uitgereikt, worden mogelijk gemaakt door het EU programma Cultuur en Eurosonic Noorderslag, in samenwerking met de Europese muziekindustrie en de European Broadcasting Union.

De winnaars worden geselecteerd op basis van verkoopcijfers en airplay statistieken van publieke radiozenders, geleverd door de Billboard Information Group, de European Broadcasting Union en het European Talent Exchange Program (ETEP).

Voor meer informatie:
www.europeanborderbreakersawards.eu
http://ec.europa.eu/culture/