Prince op 18 november in Gelredome Arnhem

05-11-2010 @ 10:35

Op donderdag 18 november 2010 geeft Prince een concert in het GelreDome in Arnhem.
De beste live-performer van deze tijd komt eindelijk weer naar Nederland!  De laatste keer dat Prince in Nederland het podium betrad is alweer 8 jaar geleden, in 2002 in Ahoy in Rotterdam. Prince heeft in ruim drie decennia een stormachtige carrière achter de rug en diverse aliassen aangenomen: The Symbol, The Artist Formerly Known As Prince oftewel TAFKAP.  Alle namen zijn van Prince Roger Nelson zelf.

Behalve met zijn zangstem is de veelzijdige artiest Prince ook een goede componist, pianist, toetsenist, bassist en platenproducer, filmregisseur en acteur. Tot en met 2010 zijn er onder zijn eigen naam in totaal meer dan 40 albums uitgebracht. Daarnaast behoort Prince tot een van de meest gebootlegde artiesten. Veel muziekjournalisten beschouwen Dirty Mind, Purple Rain en Sign “O” the Times als zijn beste drie albums.
De hoogtijdagen van de zanger Prince liggen in de jaren ’80, toen hij grote hits scoorde met When Doves Cry, The Most Beautiful Girl in the World, 1999 en Purple Rain. Prince is en blijft een unieke artiest met zijn funky beats en intrigerende persoonlijkheid. Ook zijn muzikanten behoorden volgens critici tot de besten. Hij werkte veel samen met bekende muzikanten zoals Miles Davis, George Clinton, Larry Graham en Maceo Parker. Naast het opnemen van zijn eigen muziek schreef hij nummers voor of werd gecovered door vele andere artiesten, zoals Alicia Keys, Sinéad O'Connor, Chaka Khan, Sheena Easton, Martika, Kid Creole en The Bangles.

De laatste paar jaar doet Prince vooral weer wat hij zelf leuk vindt, hij speelt voornamelijk verrassingsconcerten, bijvoorbeeld in het prachtige Grand Palais in Parijs maar ook gewoon bij hem thuis of in zijn favoriete supermarkt in zijn thuishaven Minneapolis.

Prince heeft zeer een omvangrijk oeuvre, iedereen kent de vele hits als Controversy, 1999, Little Red Corvette, When Doves Cry, Purple Rain, I Would Die 4 You, Let’s Go Crazy, Raspberry Beret, Kiss, Mountains, Get Off, Cream, Sexy M.F. en The Most Beautiful Girl In The World.
Al deze nummers en nog veel meer kunnen de revue uiteraard passeren in het GelreDome op 18 november.

PRINCE
Donderdag 18 november 2010
GelreDome – Arnhem
Entree: € 79, € 76, € 72 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur