The Gracious Few in januari naar Nederland

29-10-2010 @ 00:24

De Amerikaanse band The Gracious Few zal in januari 2011 drie maal optreden in Nederland. The Gracious Few bestaat uit bandleden van de succesvolle bands Live en Candlebox. Het gelijknamige debuutalbum van de band verscheen eerder dit jaar reeds in de VS en komt op 5 november ook officieel uit in Europa. 

Na een zeer goede ontvangst van het album, is de band op dit moment bezig met een uitgebreide tour door de VS. In 2011 zal de band wereldwijd hun album live presenteren, waarbij de Nederlandse shows de eerste zijn die worden aangekondigd. De band werd al geroemd om hun gretige, nieuwe sound in de beste traditie van harde Amerikaanse rock.
De band Live heeft in Nederland en de rest van de wereld de nodige grote successen geboekt.  Er werden grote hits gescoord met onder andere "The Dolphin's Cry", "I Alone", "Run To The Water" en "Overcome". Terwijl Live’s voormalige leadzanger Ed Kowalczyk zich stortte op een solo carriere, besloten gitarist Chad Taylor, bassist Patrick Dahlheimer en drummer Chad Gracey een nieuwe band op te richten onder de naam The Gracious Few. Hoewel hij dacht klaar te zijn met het schrijven van muziek, bleek Taylor, eenmaal getriggerd met nieuwe energie, weer vol inspiratie te zitten. Aangevuld met zanger Kevin Martin en lead gitarist Sean Henessy, beiden voormalig leden van Candlebox was de band compleet. Na een periode van schrijven en opnemen met gerenommeerde producers  in 2009, verscheen het album afgelopen zomer in de VS. Europa is 5 november aan de beurt.

"A Super Group" Alternative Addiction

"The only way to describe this is to call this one talented rock and roll bandRevolution Magazine

The Gracious Few Live:
23 januari Weert – De Bosuil www.debosuil.nl
24 januari Groningen - De Oosterpoort www.de-oosterpoort.nl
26 januari Amsterdam – Melkweg www.melkweg.nl

Tickets: Vanaf zaterdag 30 oktober verkrijgbaar via de respectievelijke podia.

The Gracious Few - The Gracious Few: Europese release 5 november via V2

www.thegraciousfew.com
www.v2benelux.com
www.doubleveeconcerts.nl