Live dubbelalbum YAZOO

18-09-2010 @ 15:51

Op 27 september verschijnt bij Emi Music ‘Reconnected Live' van Yazoo. Het dubbele live-album bevat live-uitvoeringen van beide Yazoo albums ‘Upstairs At Eric's' en ‘You And Me Both', waaronder de hits ‘Only You', ‘Don't Go' en ‘Situation' en tracks die het duo nooit eerder live speelde, waaronder ‘Nobody's Diary'. De iTunes versie bevat een exclusieve track. Het nooit eerder uitgebrachte 'Get Set' uit 1983 werd gebruikt als titeltrack voor een kinderprogramma van de BBC: 'Get Set For Summer'.

Reconnected Live' werd in de zomer van 2008 opgenomen toen Vince Clarke (ex-Depeche Mode) en Alison Moyet voor het eerst in 25 jaar (!) weer bij elkaar kwamen voor een reünietournee. “Alsof ze nooit uit elkaar zijn gegaan” schreef The Times. Nog voor de tour zei Vince Clarke: “Het is fantastisch om na al die tijd weer door al deze nummers te gaan. Veel daarvan hebben we nog nooit live gespeeld. Ik kijk er naar uit om samen met Alison op het podium te staan voor fans die onze muziek al die jaren hebben gedraaid, maar nooit een kans hebben gehad om Yazoo live te zien.
Alison Moyet voegde hier aan toe: “We maken af waar we ooit aan begonnen zijn: schrijven, opnemen, optreden. Het voelt als thuiskomen.

Online is al een voorproefje te horen. Luister naar een sampler van ‘Reconnected Live' hier .

Voor meer info over Yazoo:
www.yazooinfo.com
www.myspace.com/yazooofficial
www.alisonmoyet.com