GRACE JONES: EEN FENOMEEN KEERT TERUG !

04-11-2008 @ 17:25

Op 7 november raast de “Hurricane” van iconische diva en multimedia fashionista Grace Jones over Nederland. Op die dag ligt het nieuwe album “Hurricane” in de winkel.
Voorafgaand aan de release kan het album integraal beluisterd worden op www.gracejones.nl en bezoekers van de site kunnen een track gratis downloaden. Voor alle fans die 20 jaar hebben moeten wachten én voor de nieuwe liefhebbers van Grace Jones een unieke gebeurtenis.

Aan het album "Hurricane" van Grace Jones werkten vele vooraanstaande mensen mee uit de muziek- kunst- en filmwereld. Het werd geproduceerd door Ivor Guest en Grace zelf en bevat bijdragen van oude bekenden als Sly And Robbie en Brian Eno. Regisseur Chris Cunningham (bekend van clips van Aphex Twin, Madonna en Björk) maakte de videoclip voor de eerste single “Williams Blood”.

Het artwork voor “Hurricane” werd lang geheim gehouden, maar werd onlangs onthuld tijdens de Engelse BBC talkshow van Jonathan Ross. Het is ontworpen door de beroemde straat-kunstenaar Banksy, die bekend is geworden met zijn graffiti maar van wie bijna niemand de ware identiteit kent. De foto is gemaakt in de ‘Thornton’ Chocolate Factory in Noord Engeland en is een afbeelding van in chocolade gegoten lichaamsdelen van Grace. Het artwork is ook te zien op www.gracejones.nl

Het album is warm ontvangen door de Engelse pers:

Grace Jones is back, like a Hurricane, to reclaim her throne” - Mojo November 2008

The iconic singer returns to prove she still got it” - Elle November 2008

Pop icon pulls back up to the bumper, baby” - Uncut November 2008

Beware, the bitch is back” - Clash November 2008

Better batten down the hatches...” - Daily Mirror 31st October 2008

It sounds fresher than ever, uniquely hers” - Daily Express. 31st October 2008

Her first studio album in 19 years oozes her old sultry Eighties disco sleaze as if time has tood still, a melange of cod reggae, industrial beats and deadpan vocals.” - The Sun 31st October 2008

Corporate Cannibal rises through a futuristic robo-soul arrangement with panache” - The Times 31st October 2008

check optreden: Later With Jools Holland - Williams' Blood