Musiclab #3 met o.a Sjam Sjamsoedin (Nobody Beats the Drum) en Cinnaman (Viral Radio)

17-09-2010 @ 11:49

Leon Verdonschot presenteert maandag 20 september de derde aflevering van Musiclab in Pakhuis de Zwijger. Te gast zijn onder andere Sjam Sjamsoedin (Nobody Beats the Drum), Cinnaman (Viral Radio), Rob van Rooij (Rot8ion 8.1 geluidssysteem), Moldover (Godfather of Controllerism), Simon Grey (Beatstation) en er is een 08bar met producers Steven de Peven, Perquisite, Ebokai en SirOJ. Musiclab is een twee maandelijkse live 'show&talk' over muziek, technologie en creativiteit. Laat je inspireren door professionals, discussieer mee en ontdek, hoor en probeer de laatste state of the art technologie. Toegang is gratis.

Programma
Op 08 Bar avonden krijgen verschillende producers dezelfde samples mee om binnen een paar uur en track mee te maken. Tijdens Musiclab gaan Steven de Peven, Perquisite, Ebokai en SirOJ deze uitdaging aan.

Toetsenist en producer Simon Grey presenteert Beatstation; een workstation voor het opnemen, creëren en editen van instrumenten. Voor onder de 100 euro dé manier om de basis van je songs neer te leggen. Simon Grey komt op uitnodiging van Interface over uit de UK om Beatstation te laten zien en horen.

Dj/producer Cinnaman begon met draaien toen hij nog maar twaalf jaar oud was. Momenteel stelt Cinnaman de beatcompilaties Beat Dimensions samen en programmeert hij Viral Radio, een platform voor verschillende soorten elektronische muziek.

Cinnaman
Hij heeft de uitstraling van een rockster, de genialiteit van een ‘kelderuitvinder’ en de radicale inclusiviteit van de doe-hetzelf op internet-generatie. Moldover (USA) is een nieuw soort muziekicoon. Hij wordt bejubeld op internet als ‘The Godfather of Controllerism’ en treedt over de hele wereld op. Nu exclusief bij Musiclab, op uitnodiging van STEIM.

Samen met softwarearchitect Ralf van Meer ontwierp Rob van Rooij het ambisonische geluidssysteem Rot8ion. De live artiest, of misschien beter de space-jockey™, kan acht verschillende geluiden of instrumenten positioneren in de ruimte of door een zaal laten bewegen, live en onafhankelijk van elkaar. Rot8ion werd al met succes uitgetest op festivals als Extrema Outdoor, Solar en GLOW.

Sjam Sjamsoedin (Nobody Beats the Drum) is dj en producer en onder andere lid van de band Nobody Beats the Drum en djcollectief Boemklatsch. Zijn muziek van is een fusie tussen breaks, electro, en hiphop.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid presenteert in samenwerking met STEIM, gamelansamples, die het publiek vervolgens thuis kan downloaden en verwerken in eigen composities of remixen. Tijdens Musiclab #4 in november worden de resultaten gepresenteerd!

http://www.dezwijger.nl/page/16425/nl