DE KAST 20 JAAR

17-09-2010 @ 08:15

Presentatie concert nieuwe CD “Welkom Thuis” vrijdag 24 september a.s. “Abe Lenstra stadion” Heerenveen
 
De Friese formatie De Kast presenteert haar nieuwe cd op de meest historische plek in hun 20-jarige carrière: het “Abe Lenstra Stadion”. In 1997 traden zij hier op voor ruim 12.000 mensen, waarna de faam van De Kast zich over heel Nederland uitbreidde. Deze keer is er gekozen voor een intieme theatersetting. Speciaal voor dit concert is deze opstelling gemaakt d.m.v het plaatsen van het podium in de gracht waardoor je richting de tribune een theateropstelling krijgt. De setting wordt al het “Abe Theater” genoemd er is plaats voor 1.200 fans. Tickets voor dit concert zijn nog beperkt verkrijgbaar.

Album Welkom Thuis
Na acht jaar brengt De Kast weer een nieuw album uit met ook daarop de recent uitgebrachte single “Helende liefde”. Welkom Thuis is weer een échte Kast-cd. Een vertrouwd geluid met intieme liedjes, afgewisseld met Nederlands -en Friestalige rocknummers.

Na een periode van relatieve rust na tien hectische en energievretende jaren, maar vooral dankzij andere creatieve projecten, zijn alle Kastleden muzikaal gegroeid. Bovendien is alles opgenomen in de eigen Syco-studio’s en geproduceerd door Nico Outhuijse: Syb van der Ploeg: “We hebben alles zelf gedaan, geen deadlines dus geen beperkende kaders. Creativiteit en vrijheid om net zo lang door te gaan tot een nummer helemaal af is. Dat is gewoon een heerlijk gevoel.

Tour door Nederland
De Kast rijdt op 24 september in een Fryslan-bus langs diverse landelijke -en regionale radiostations om hun cd te presenteren. Ondertussen stappen diverse prijswinnaars aan boord die afreizen naar het Noorden, waar dan het officiële presentatieconcert plaats vindt in het Abe Lenstra Stadion.

De Kast Live/Theatertoer najaar 2010
Dat de band nog steeds een grote schare fans heeft, bewijzen de concerten van de afgelopen zomer waar jong en oud nog steeds de vele hits massaal meezingen. De Kast gaat vanaf half oktober het theater in en doet een jubileumtoer van 25 shows door het gehele land. Tijdens deze “Welkom Thuis toer" wordt teruggekeken op hun successen, aangevuld met repertoire van hun nieuwe album.
Zie voor het schema: www.dekast.nl

Historie
De Kast is terug! Sinds hun reünieconcert in november 2006 kwam de band af en toe samen om te spelen op speciale gelegenheden. Inmiddels is de comeback van De Kast een feit. De Kast verkreeg  grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak. Ze waren in de jaren '90 één van de populairste popbands van Nederland en verkochten meer dan 1.000.000 cd's en singles, wonnen meerdere keren een TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre en vielen op door hun speciale concerten.