De Kast maakt comeback met nieuw album, theatertour en nieuwe single

19-07-2010 @ 15:06

Release nieuwe single 'Helende liefde'

De uit Friensland afkomstige groep De Kast is helemaal terug. Met de release van de eerste single van het in het najaar uit te komen, nieuwe album ‘Welkom Thuis’ én in het najaar gaat DE KAST het theater in voor een jubileumtoer van 25 shows door het hele land.

Sinds het reünieconcert in november 2006 kwam de band af en toe samen om te spelen op speciale gelegenheden. Dat beviel zo goed dat besloten werd om serieuze plannen te maken voor de toekomst. Inmiddels is de comeback (in de oude bezetting) een feit en is de eerste single ‘Helende liefde’ uit. Onlangs ging de single bij Radio 2 in het TROS-programma ‘De Gouden Uren’ in première.

De single ‘Helende Liefde’ zal ook ten gehore worden gebracht tijdens het TROS Muziekfeest op het Plein te Heerenveen. Voorafgaande aan de opname, warmt DE KAST het publiek op met een miniconcert van een half uur.

Tijdens de in het najaar geplande ‘De Kast Welkom Thuis-Toer’ wordt muzikaal teruggekeken op de vroegere successen, aangevuld met repertoire van het nieuwe album.

Het laatste wapenfeit van De Kast was ‘De hel foarby’, de soundtrack van de succesvolle speelfilm ‘De hel van 63’ over de barre Elfstedentocht van 1963. De Kast kreeg grote populariteit door muzikale krakers als ‘In nije dei’, ‘Hart van mijn gevoel’, ‘Eltse grins foarby’, ‘Woorden zonder woorden’, ‘In de wolken’ en ‘Raak’. De Kast was in de jaren ’90 een van de populairste popbands van Nederland en verkocht meer dan 1.000.000 cd’s en singles, ze wonnen meerdere keren een TMF Award, ontvingen een Edison en een Gouden Harp voor het gehele oeuvre en viel verder op door haar speciale concerten.

De nieuwe single van 'Helende Liefde' is (o.a.) te downloaden

www.megamediamagazine.nl

http://zazell.nl/

http://www.dekast.nl/

http://www.sybvanderploeg.nl/