DERDE CONCERT ROGER WATERS THE WALL LIVE IN GELREDOME

15-09-2010 @ 18:43

Wegens groot succes geeft Roger Waters, het creatieve brein achter Pink Floyd een derde concert van ‘The Wall’ op maandag 11 april. Het eerst concert op vrijdag 8 april is inmiddels uitverkocht, voor de tweede show zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Om de 30ste verjaardag van het album te markeren doet Waters, in wat mogelijk zijn laatste grote tournee is, meer dan 25 Europese steden aan. Als onderdeel van deze tour die 15 september van start is gegaan in Toronto. Hij speelt op vrijdag 8 april, zaterdag 9 april en maandag 11 april in GelreDome in Arnhem. 

Tot op heden is ‘The Wall’ slechts 31 keer door zijn bedenker uitgevoerd en alleen in de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, inclusief de tournee van Pink Floyd ter ondersteuning van het album in 1980-1981. Eerder was de show eenvoudig te groot om te kunnen touren, maar de nieuwe stadions en de vooruitgang van de technologie hebben die moeilijkheden opgelost.

De show bevat al het spektakel dat van Roger Waters verwacht mag worden met speciale effecten zoals een neerstortend vliegtuig, quadrafonisch geluid, vuurwerk, gigantische opblaasbare poppen, projecties, video mapping en de originele beelden van Gerald Scarfe die ook betrokken is bij de ontwikkeling van nieuw beeldmateriaal. Waters is alle nummers heeft langs gegaan en heeft bij elke nummer de nieuwste technologie en speciale effecten toepast om er zeker van te zijn dat ‘The Wall’ in 2011 nog net zo relevant is als 30 jaar geleden.

De show begin met een afgebroken muur en gedurende de eerste helft worden de stenen opgebouwd. De tweede helft wordt gespeeld met de muur volledig opgebouwd. Waters ontwikkelt nieuwe, dynamische video graphics en visuals om het verhaal en de songs te illustreren, waarbij de muur fungeert als reusachtig scherm van een ruim 700 m2.
Dankzij Pink Floyds klassiekers als ‘Comfortably Numb’, ‘Another Brick in the Wall Pt. 2’, ‘Mother’, ‘Run Like Hell’ en ‘Young Lust’ kreeg het album ‘The Wall’ miljoenen fans over de hele wereld en werd het een van de bestverkochte albums ooit. Direct succesvol bij de release was ‘The Wall’ in 1980 het bestverkochte album in de Verenigde Staten waar het nog steeds in de top 5 bestverkochte albums aller tijden staat.

Tijdens de tournee wordt Waters bijgestaan door een band bestaande uit: Dave Kilminster (gitaar), Snowy White (gitaar), G. E. Smith (gitaar), Jon Carin (keyboards), Harry Waters (keyboards), Graham Broad (drums) en achtergrond zangers Robbie Wyckoff, Jon Joyce, Michael Lennon, Mark Lennon en Kipp Lennon. Deze laatste drie zijn ook bekend als de band Venice.

ROGER WATERS - THE WALL LIVE
Vrijdag 8 april 2011 UITVERKOCHT
Zaterdag 9 apri 2011
Maandag 11 april 2011 EXTRA CONCERT
GelreDome - Arnhem
Entree: € 67 & € 69 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur