Alex Roeka met nieuw album en theatertoer: Zachtaardig Vergooid

07-09-2010 @ 13:27

Album 'Zachtaardig Vergooid' in première in Amsterdam en Brussel

Na zijn vorige programma BEET VAN LIEFDE (CD bekroond met een Edison) komt Alex Roeka met zijn nieuwe theaterprogramma: Zachtaardig Vergooid. De voorstelling is een verhaal van liefde en onrust, levenslust en verlangen, waarbij op de achtergrond de tijdgeest meeraast en het verleden krast.

Zingen vanuit de tenen, praten vanuit het hart, dat is Alex Roeka. En dat alles met die van hem bekende stem: rauw, doorleefd, dan weer verstild of uitgelaten, maar altijd onvergelijkbaar eigen. Zijn teksten zijn poëtisch, scherp en oprecht. Ook nu weer wordt hij ondersteund door zijn muzikale kompanen die uit weten te blinken in zowel virtuoze melodieën als in sobere fijnzinnigheid. Alex Roeka ontroert, windt op, verrast en verbijstert en weet mede door zijn lichtvoetige zelfspot en relativerende humor het publiek steeds weer voor zich te winnen.

Alex Roeka (1955) werd geboren in Ravenstein, Noord Brabant. Tussen zijn negende en zijn achttiende verbleef hij op verschillende kostscholen, waar zijn liefde voor muziek en poëzie werd gewekt. Zijn studie Psychologie onderbrak hij om een jaar op een zeesleper te gaan varen. Hij studeerde af en werd psycholoog. Maar de zee trok opnieuw en hij maakte vanuit Singapore enkele reizen op Zuid Oost Azië. Terug in Amsterdam raakte hij in de muziek verzeild en begon Nederlandstalige songs te schrijven en ermee op te treden. In 1996 verscheen zijn eerste cd Zee Van Onrust. Tegelijkertijd ontdekte hij het theater en kreeg, gebaseerd op de CD, een theaterprogramma gestalte. In 2000 ontving hij voor zijn lied Noem ’t geen liefde de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 1999. Vanaf dat moment bleven de albums en theaterprogramma’s elkaar met regelmaat opvolgen.

Het nieuwe theaterprogramma ZACHTAARDIG VERGOOID zal 11 oktober aanstaande in De Kleine Komedie in Amsterdam in première gaan. De Belgische première vindt plaats op 22 oktober in de ANCIENNE BELGIQUE (AB) te Brussel. De volledige speellijst voor 2010 en 2011 is te vinden via http://www.alexroeka.nl/speellijst .

Zachtaardig Vergooid verschijnt op 4 oktober op Excelsior Recordings

'Van ingetogen tot uitbundig, van chanson tot potige rock, van Brel tot Waits. Alex Roeka is een bezield woordkunstenaar en gepassioneerd aanbidder.' Muziektijdschrift OOR

Zijn taal is ongekend beeldend; met afstand toont Roeka zich de meest poëtische van alle Nederlandstalige zangers.De Stentor

TOURDATA 2010
12 sep - Den Bosch (Try out) - Koningstheater
07 okt - Oss (Try out) - Groene Engel
09 okt - Rotterdam (Try Out) - Theater Walhalla
11 okt - Amsterdam (Première) _ De Kleine Komedie
16 okt - Utrecht - Stadsschouwburg
22 okt - Brussel (B) - AB (albumpresentatie)
05 nov - Almere - Schouwburg Almere
06 nov - Dordrecht - Schouwburg Kunstmin
12 nov - Goes - Podium 't Beest
19 nov - Woerden - Theater Het Klooster
25 nov - Breda - Chassé Theater
26 nov - Hoofddorp - Schouwburg De Meerse
27 nov - Ermelo - De Dialoog
11 dec - Amsterdam - De Meervaart
18 dec - Tilburg - Theaters Tilburg
19 dec - Austerlitz - Beauforthuis

http://www.alexroeka.nl/