DVD Stef Bos - In Een Ander Licht

28-08-2010 @ 12:34

Eind vorig jaar beleefde het In Een Ander Licht project van Stef Bos zijn hoogtepunt. Het kwam tot stand toen Stef door de NCRV – vanwege het 85-jarig bestaan van de omroep – werd gevraagd liedjes te schrijven over een aantal personages uit de bijbel. Hij haalde los van het geloof, kerk en dogma’s twaalf figuren uit de context van het boek, waardoor het mensen werden van deze tijd. Stef bracht de In Een Ander Licht CD uit, met muzikale medewerking van het Metropole Orkest o.l.v. Jules Buckley, Frank Boeijen, Fernando Lameirinhas en Jackobond en nu is er de DVD van het eenmalige concert dat op 19 december in Schouwburg Orpheus in Apeldoorn plaatsvond, met dezelfde muzikale begeleiding.

Als extra is een reportage bijgevoegd door een NCRV filmploeg, die een weekend bij Stef Bos te gast was voor het programma “Het Derde Testament”. Het waren bijzondere dagen waarin er tijd was om te praten over vroeger en nu, over de verhalen en over hemzelf. Dat leverde een mooi portret op van Stef zoals hij is. Er ontstond echter heel veel meer mooi materiaal, dat voor een deel nog niet eerder te zien was. Al deze opnames zijn nu ook te vinden op de DVD. Tenslotte zijn er nog elf filmpjes van cineaste Deborah van Dam. Zij volgde Stef Bos en het Metropole Orkest tijdens hun voorbereiding en opname van de liedjes van dit project in september 2009. Ook filmde zij achter de schermen bij het concert in Apeldoorn.

De DVD leidt de In Een Ander Licht tour in, waarmee Stef vanaf 10 september tot en met 11 december 2010 bijna vijftig avonden in de Nederlandse en Belgische theaters staat. Hij doet dit samen met zijn eigen band bestaande uit René van Mierlo – gitaren, Martin de Wagter – drums, Roberto Mercurio – bas, Steven Cornillie – piano en toetsen, met wie hij veel van dit materiaal ook componeerde.

Stef BosIn Een Ander Licht (DVD)
label: Niemandsland
distr.: Coast Company / Coast to Coast
Release: 10 september 2010

Zie voor alle data: www.stefbos.nl