MUZIEKLEGENDE JOHN FOGERTY OP NIGHT OF THE PROMS

12-08-2010 @ 12:47

De populaire Amerikaanse muzieklegende John Fogerty wordt toegevoegd aan het programma van Night of the Proms. Hij werd bekend als singer-songwriter van Creedence Clearwater Revival en schreef wereldhits als ‘Proud Mary’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Who’ll Stop The Rain’ en ‘Born On The Bayou’. John Fogerty deelt het Promspodium dit najaar met onder andere Boy George, Barry Hay en violist Charlie Siem. Vanwege de grote vraag gaan er voor de show van donderdag 18 november in Ahoy Rotterdam extra zitplaatsen in de verkoop. Voor vrijdag 19 en zaterdag 20 november zijn er extra staanplaatsen verkrijgbaar.

John Fogerty, de singer-songwriter met de raspende stem, het houthakkershemd en de al even onafscheidelijke gitaar, is hot! Exact 25 jaar na de originele release werd op 19 juli zijn succesvolle album ‘Centerfield’ opnieuw uitgebracht. Begin dit jaar werd hij genomineerd voor een Grammy Award in de categorie Best Rock Solo Vocal Performance met het nummer ‘Change In The Weather’. Hij kreeg lovende reacties na zijn optreden op Bospop begin dit jaar en na zijn optreden op het Vlaamse Suikerrock publiceerde dagblad De Morgen:
Niet alleen klonk zijn stem bijna zuiverder dan veertig jaar geleden, ook zijn gitaarspel was fris, strak en telkens op de noot juist. Van opener 'Hey Tonight' tot het slotakkoord van 'Proud Mary' trok Fogerty zijn hele catalogus open. Feit is dat Fogerty op 65-jarige leeftijd levendiger dan ooit leek en een concert afleverde dat hoog boven de middelmaat uitsteeg”.

Creedence Clearwater Revival
scoort hit na hit
John Fogerty en zijn broer Tom staan vanaf het eind van de jaren vijftig tot het begin van de jaren zeventig samen op het podium. Eerst als ‘Tommy Fogerty And The Blue Velvets’ en vanaf 1967 als ‘Creedence Clearwater Revival’. De band scoort een hele reeks hits waaronder 'Proud Mary' (1969), 'Bad Moon Rising' (1969), 'Who'll Stop The Rain' (1970) en 'Born On The Bayou' (1972). In januari 1971 stapt Tom uit de band en een jaar later houdt Creedence Clearwater Revival op te bestaan.

Singer-songwriter van het zuiverste water
John Fogerty gaat na de split van Creedence Clearwater Revival solo verder en brengt met ‘Blue Ridge Rangers’ (1973) zijn eerste soloalbum uit. Op zijn tweede album ‘John Fogerty’ (1975) staat onder meer ‘Rockin’ All Over The World’. Het nummer wordt in 1977 een wereldhit in de versie van Status Quo. Het duurt tien jaar voor er een vervolg komt met ‘Centerfield’ (1985). Op het succesvolle album staat onder meer de monsterhit ‘The Old Man Down The Road’.
Eye Of The Zombie’ (1986) wordt door de muziekpers slecht onthaald en John Fogerty verdwijnt voor meer dan tien jaar naar de achtergrond. Het is pas in 1997 dat hij met het nieuwe album ‘Blue Moon Swamp” opnieuw in de spotlights verschijnt. Het album levert hem een felbegeerde Grammy Award op. Het daaropvolgende live-album ‘Premonition’ (1998) bevat onder andere heel wat nummers uit de Creedence Clearwater Revival periode. Na dit album brengt hij nog ‘Deja Vu (All Over Again)’ (2004) en het verzamelalbum ‘The Long Road Home’ (2006) uit.

Nieuw materiaal verschijnt in 2007 op het album ‘Revival’. In september vorig jaar releast John Fogerty met ‘Blue Ridge Rangers Rides Again’ een vervolg op het succesvolle album ‘Blue Ridge Rangers’ uit 1973. In juli van dit jaar wordt, exact 25 jaar na de eerste succesvolle release, het album ‘Centerfield’ in een digitaal geremasterde versie én met twee bonustracks opnieuw uitgegeven.

John Fogerty schreef muziekgeschiedenis met hits als ‘The Old Man Down The Road’, ‘Who'll Stop The Rain’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Have You Ever Seen The Rain?’, ‘Proud Mary’, ‘Born On The Bayou’ en ‘Rockin' All Over The World’. Status Quo en Ike & Tina Turner zetten respectievelijk met ‘Rockin’ All Over The World’ en ‘Proud Mary’ het songschrijverstalent van John Fogerty over heel de wereld in de kijker.

John Fogerty is een levende legende en spreekt met zijn muziek verschillende generaties van muziekliefhebbers aan. Hij heeft een indrukwekkend muzikaal parcours afgelegd en is een ongelofelijke songschrijver”, zegt Jan Vereecke, organisator van Night of the Proms. “In 1999 bracht Status Quo op Night of the Proms met veel verve ‘Rockin’ All Over The World’, een nummer van John Fogerty. Dit jaar krijgen we de versie van de songschrijver zelf te horen. Dit wordt voor mij zonder twijfel een hoogtepunt van het concert”.

www.johnfogerty.com
www.notp.com

NIGHT OF THE PROMS
Zaterdag 13 november 2010 - GelreDome Arnhem
Donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 november 2010 - Ahoy Rotterdam
Entree: van € 21 tot € 44,50. Toeslag van € 3 op vrijdag en zaterdag.

EXTRA ZITPLAATSEN OP DONDERDAG 18 NOVEMBER
EXTRA STAANPLAATSEN OP VRIJDAG 19 EN ZATERDAG 20 NOVEMBER
Aanvang: 20.00 uur