John Fogerty in Ziggo Dome

14-03-2012 @ 21:40

Op vrijdag 13 juli geeft John Fogerty een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.  

De populaire Amerikaanse singer-songwriter John Fogerty staat al sinds eind jaren vijftig op het podium en werd bekend als zanger-songwriter van de rockband Creedence Clearwater Revival. De band scoort eind jaren 60, begin jaren 70 een hele reeks wereldhits waaronder Proud Mary, Bad Moon Rising, Who'll Stop The Rain en I Put A Spell On You. Ze groeien vanwege het herkenbare gitaargeluid en de opvallende rockstem uit tot één van de grootste bands van de Woodstock-generatie. Niet alleen de States maar ook Europa werd veroverd.

Na Creedence Clearwater Revival gaat John Fogerty solo verder en brengt een aantal sterke albums uit. Zo schrijft hij onder andere Rockin' All Over The World een nummer waarmee Status Quo later succesvol aan de haal gaat. Na lange stilte vindt in 1997 de definitieve come back plaats met het album Blue Moon Swamp. In 2009 kwam zijn meest recente album uit. Het is een vervolg van de Blue Ridge Ranger uit 1973 en heeft als titel Blue Ridge Rangers Ride Again. Het betreft wederom covers uit de country en western scene van o.a. John Denver & Ricky Nelson.

Met zijn karakteristieke geluid en pakkende songs kan men een feest van herkenning verwachten in Amsterdam. Een waardige naam om de beginperiode van Ziggo Dome sfeervol mee af te trappen.

JOHN FOGERTY - 'AN EVENING WITH'

Vrijdag 13 juli 2012
Ziggo Dome - Amsterdam
Entree: €56,00, €59,00 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.johnfogerty.com/