The Wild Things: Neerlands friste gitaarband

05-07-2010 @ 13:31

The Wild Things: Amper 14 lentes jong, nu al klaar om de Nederland te verbazen met hun branievolle rock & roll. Laat je echter niet misleiden door de jonge leeftijd van deze gasten, want spelen kunnen ze. Zomerse poprock-liedjes van het zuiverste soort!

Als de 14-jarige Jiri Taihuttu de even oude Daan Eekers ontmoet als medestudent op zijn vaders gitaarschool slaan de vonken snel over en besluiten ze een band te beginnen. Waarom tot in den treuren “Smoke On The Water”, “Stairway To Heaven” en “Smells Like Teen Spirit” blijven oefenen als je ook zelf liedjes kunt schrijven? Met de toevoegingen van Koen Ploum op bas en de Stef Fleuren op drums zijn The Wild Things een feit. Neerlands friste gitaarband, klaar om menig hart te veroveren.

Na drie maanden neemt het viertal hun eerste nummer op, getiteld “Thinking About You” en kort daarna raakt hun prille carrière in een onophoudelijke stroomversnelling. Jiri's broer Jim, werkzaam bij mediabureau Habbekrats, hoort het nummer en wil direct met de jongens aan de slag om een clip te maken. Vrijwel tegelijkertijd krijgt muzieklabel Excelsior Recordings het liedje te horen en tot ongeloof van de muzikanten is het pact snel gesloten: The Wild Things tekenen bij Excelsior Recordings. Binnenkort verschijnt de debuutsingle “Thinking About You”. De video is al op YouTube te bekijken. Op dit moment zijn de jongens hard aan het werk om meer nieuwe nummers te schrijven en zich voor te bereiden op hun eerste grote show op het Zomerparkfeest in Venlo, eind augustus.

www.thewildthings.nl
http://the--wild--things.hyves.nl

www.excelsior-recordings.com