Album Roos Jonker: Mmmmm

22-06-2010 @ 21:35

"Je moet muziek maken alsof je op een onbewoond eiland zit". Wie haar debuutalbum ‘Mmmmm’ beluistert hoort een combinatie van verschillende stijlen : Jazz, hiphop, close harmony, pop.
"Zodra ik de beat heb gemaakt en er akkoorden bij hoor, pak ik mijn gitaar en maak ik een melodie." Roos schrijft eigenwijze songs. Ze improviseert veel en met gebruik van verschillende instrumenten zoekt ze telkens naar het juiste geluid, wat dat ook moge zijn. Ze maakt persoonlijke teksten, fantasievol, lichtvoetig en dubbelzinnig. De zangeres speelt piano, gitaar, harp en saxofoon en ze produceert haar eigen beats. Af en toe werkt ze samen met bevriende muzikanten zoals gitarist Rory Ronde, saxofonist Benjamin Herman en drummer Tim Dudek.
Als singer/songwriterproducer neemt ze bovendien alles op in haar huiskamer, te midden van haar eigen piano, harp, laptop, plantjes, schone was en koppen thee; eigenzinnig en doelgericht.
Het resultaat is een bijzonder album: dromerig en brutaal, sweet en cool, klein, groots, akoestisch, vet. Losse kunstwerkjes, subtiel begonnen, gesmeed tot één verhaal.

Bestelnummer CD: Dox-078
release: 7 juni 2010
label: Dox
distributie: coast to coast

http://www.myspace.com/roosjonker