Hitschrijver Al McKay met Earth, Wind & Fire Experience in Heerhugowaard

22-06-2010 @ 15:33

Opmaat voor Europese Tour in 2011!

Na het grote succes van twee eerdere optredens van The Earth, Wind & Fire Experience feat. Al Mc Kay in een uitverkocht Paradiso Amsterdam en 013 Tilburg in februari van dit jaar, haalt producent LIVE Music Events deze superband voor een eenmalig extra concert vanuit Berlijn naar Nederland. Op zondag 27 juni laten deze Amerikaanse wereldsterren de jaren ‘70 herleven in Popcentrum De Waerdse Tempel in Heerhugowaard. Dit extra concert vormt de opmaat voor de Europese tour van 10 concerten georganiseerd door producent LIVE Music Events, die plaatsvinden in het voorjaar van 2011. Tijdens deze Europese tour  zal de groep o.a. Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Engeland aandoen.

Al McKay was samen met Maurice White bepalend voor het herkenbare geluid van Earth, Wind & Fire, wat de groep het sterrendom bracht. Al McKay was niet alleen de muzikale regisseur van deze legendarische soulformatie, maar ook de co-composer van veel hits van andere bands. In de jaren ‘80 kwam er een einde aan de samenwerking tussen Maurice White en Al McKay. Al McKay begon een nieuwe band met zeven van de dertien originele leden van de legendarische band: Michael Harris, Andrew Wolfolk, Freddie White, Johnny Graham, Larry Dunn en Verdine White om de Earth, Wind & Fire belevenis voor te zetten, onder de toepasselijke naam Earth, Wind & Fire Experience met nieuwe zangers. Nu Maurice White wegens gezondheidsredenen niet meer optreedt, is McKay vastbesloten het muzikale nalatenschap van Earth, Wind & Fire te continueren!

Het voorprogramma wordt verzorgd door SolidGroove. Deze Rotterdamse Soul-, Funk- en Dance Classics coverband  zal als ultieme opwarmer fungeren.

De deuren gaan om 16.00 uur open, aanvang 16.30 uur.  

Kaarten kosten € 25,- en zijn te koop via Popcentrum de Waerdse Tempel (www.waerdsetempel.nl ) en www.theclashofthecoverbands.com.

Kaarten aan de deur: € 30,-.