ROBBIE WILLIAMS IN DUET MET GARY BARLOW

07-06-2010 @ 17:54

Robbie Williams komt dit najaar met een greatest hits album en geeft hiervan een voorproefje weg met de single ‘Shame'. Hij schreef en zong het nummer met Gary Barlow en zong het ook samen met hem in. Het is voor het eerst dat de supersterren een duet hebben opgenomen en de twee zijn sinds Robbie's vertrek uit Take That in 1995 niet meer samen de studio in geweest.

Shame' komt 4 oktober uit via EMI Music en verschijnt op Robbie Williams' greatest hits album ‘In And Out Of Consciousness – The Greatest Hits 1990 – 2010' dat 11 oktober op zowel cd als dvd in de winkels komt te liggen. Het overzicht bevat maar liefst 39 tracks en beslaat de 20-jarige carrière van één van Groot-Brittannië's best verkochte artiesten van de afgelopen 20 jaar. Robbie Williams huidige album ‘Reality Killed The Video Star' ging in zijn thuisland meer dan een miljoen keer over de toonbank.

Met een duizelingwekkende 57 miljoen verkochte albums en 11 miljoen verkochte singles heeft Robbie Williams in de loop van zijn hele carrière record na record verbroken. Met maar liefst zeven #1 albums in Groot-Brittanië is hij met gemak de best verkochte solo-artiest uit de Britse geschiedenis en dat feit wordt nog eens versterkt door de Brit Award die hij dit jaar in ontvangst mocht nemen voor Outstanding Contribution To Music. Hiermee heeft hij 16 Brit Awards op zijn naam staan en dat doet niemand hem na. In 2005 werd 'Angels' nog gekozen als beste Britse song van de afgelopen 25 jaar.

Een overvloed aan andere records en prijzen bevat ook een Guinness World Record van snelste ticketverkoop ooit. Op één dag wist Robbie Williams 1,6 miljoen kaarten te verkopen voor zijn ‘Close Encounters' tournee. Dit in combinatie met het grootste open air concert (Knebworth, 2003) ooit in het Verenigd Koninkrijk gehouden hebben ertoe geleid dat zijn status als live performer is geëvenaard met zijn enorme prestaties als opname artiest.

Robbie Williams: "Het is ongelooflijk om naar het album te luisteren en te beseffen dat ik al twintig jaar muziek maak en op het podium sta. En het mooie van het album is dat het niet alleen een viering van mijn verleden is, maar ook een brug naar de toekomst slaat. Het feit dat een deel van de toekomst een naam uit het verleden bevat, maakt het des te sentimenteel voor mij.

http://www.robbiewilliams.com/