Finalisten Write Now! gaan de strijd met elkaar aan!

01-06-2010 @ 12:52

De komende twee weken worden de 21 finalisten van Write Now! gepresenteerd in Dagblad De Pers. Write Now! is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren tussen 15 en 24 jaar van het Nederlands taalgebied en omvat maar liefst 15 voorronden in Nederland en 3 in Vlaanderen. De winnaars strijden op 20 juni samen met drie wildcardwinnaars om de publieks- en juryprijs 2010.

Dit jaar werd het recordaantal inzendingen van vorig jaar geëvenaard. De vakjury beoordeelde maar liefst 1.369 teksten van jonge schrijvers en schrijfster om daaruit de sterkste inzendingen te selecteren. De 21 finalisten nemen op 19 en 20 juni deel aan het finaleweekend waarin zij een aantal intensieve schrijfworkshops krijgen, een bezoek zullen brengen aan het mobiele theaterfestival De Parade om tot slot de spannende prijsuitreiking af te wachten in Lantaren/Venster te Rotterdam.

Tot de finalekandidaten behoren: Thessa Meijer (Haarlem), Marleen van Wesel (Roosendaal), Martha Klein Tuente (Heerlen), Marjolein Visser (Nijmegen), Frederique Mol (Middelburg), Annemiek Smit (Zwolle), Lianne van der Velde (Almere), Jelmer van Lenteren (Gouda), Eva Gouda (Utrecht), Eelco Sijtsma (Leeuwarden), Joeri Heegstra (Groningen), Nathan de Groot (Eindhoven), Frido Welker (Leiden), Emma Bijloos (Rotterdam), Niña Weijers (Amsterdam), Dorien van Gassen (Gent), Veerle Piette (Leuven), Rebekka de Wit (Antwerpen), Kees de Haan (wildcard), Yannick Dekeukelaere (wildcard) en Vincent Terlouw (wildcard).

Voor de finale schrijven de finalisten een nieuwe tekst. Elk genre is toegestaan: van proza tot poëzie, en van theaterscènes tot rapteksten. Aan de vakjury de zware taak om de winnaar van Write Now! 2010 te selecteren. De vakjury bestaat uit Annelies Verbeke (auteur), Erik Brus (eindredacteur Passionate Magazine), Iris van Erve (hoofdredacteur Passionate Magazine) Dirk Koppes  (hoordredacteur Cultuur bij Dagblad De Pers), Tilly Hermans (Uitgeverij Augustus), Maxim Roozen (winnaar Write Now! juryprijs 2009) en Mat Meijs (secretaris BNG Cultuurfonds). De winnaar van de juryprijs ontvangt een MacBook (ter waarde van €1.500 ), een masterclass van Uitgeverij Augustus en optredens op het Geen Daden Maar Woorden Festival en tijdens De Nachten in Antwerpen.

De publieksprijs is in handen van de lezer! Van 1 juni tot en met 18 juni staan de stemwijzers wagenwijd open op www.writenow.nu en www.depers.nl. De winnende tekst wordt in de week van 21 juni gepubliceerd in Dagblad De Pers. Stemmers maken bovendien kans op een jaarabonnement op literair tijdschrift Passionate Magazine of toegangskaarten voor Geen Daden Maar Woorden Festival op 9 oktober in Rotterdam of 23 oktober in Utrecht.

www.writenow.nu
www.writenow.hyves.nl