Franse producer Mr. Sam levert divers artiestenalbum Pop Model af

27-04-2010 @ 12:48

De Franse producer extraordinaire Mr. Sam (Samuel Paquet) weigert zichzelf in een muzikaal hokje te plaatsen, zoals zijn zeer uitgebreide discografie al bewijst. Zijn bejubelde compilatieserie Opus - Opus Tertio is zijn meest recente geesteskind - kan omschreven worden als zijn persoonlijke stempel op de muziekindustrie als DJ maar wat is de huidige status van Mr. SamLe Créateur”? Het antwoord ligt verborgen in de release van zijn geweldige nieuwe artiestenalbum Pop Model.      

Waarom de naam “Pop Model” voor een album? Volgens Mr. Sam is deze titel een variant op de woorden “Top Model” (Sam houdt van vrouwelijk schoon) maar tegelijkertijd op “Model of Pop”, een meer voor de hand liggende omschrijving getuige Sam’s affectie voor popmuziek. Sinds het prille begin van zijn carrière flirt Sam met popmuziek in zijn producties waarin hij beïnvloed werd door Sam’s helden, de tachtiger jaren synth pop band Depeche Mode.

Muziek verandert niet, het ontwikkelt zich. De hedendaagse popmuziek voldoet niet meer aan dezelfde criteria  als popmuziek van 10-15 jaar geleden. Tegenwoordig is popmuziek vaak dance georiënteerd, de grootste artiesten verbinden zich aan dance. Daarom spreek ik van een “nieuw model in de popmuziek”. Het is in dit gedachtegoed waarop ik mijn nieuwe album baseer”, aldus Mr. Sam.    

Niet minder dan 21 tracks zijn te vinden op Pop Model die een zeldzaam soort diversiteit ademt met klassieke stukken, etnische invloeden, rauwe electro, old school house, techno, vocale trance, down-tempo tracks en jawel… popmuziek. Elke afzonderlijke song, met recht meesterwerken te noemen, laat Sam’s ongebreidelde passie voor een breed muziekspectrum zien en horen.  

Sam bevond zich in goed gezelschap tijdens de opnames van Pop Model. Het Schotse multitalent Andy Duguid coproduceerde met Sam op een viertal tracks die hij voorzag van zijn grungy electro elementen, de vocalisten Amanda Wilson, Tiff Lacey, Kirsty Hawkshaw en Esmaye leveren heerlijke vocale sessies, de Amerikaanse visionair BT droeg bij aan de track The Great Opus en zelfs 80’s icoon Pat Benatar heeft een aandeel in het album door toestemming te geven voor het gebruik van haar vocals op de track Invincible, wat Mr. Sam’s eerstvolgende single zal worden ondersteund door een videoclip.    

Naast gloednieuwe tracks bevat Pop Model zijn meest succesvolle release tot op heden Cygnes, een samenwerking met clAud9 en reeds geroemd als trance klassieker. Sam’s respect voor old school house steekt de kop op in tracks als Ing Ong (die een excerpt heeft van Quadrophonia - Quadrophonia), Dominator (gebaseerd op de Human Resource classic) en Anasthasia  (met elementen uit de onsterflijke gelijknamige 90’s release van T99). Mr. Sam’s remix van Deadmau5’s Clockwork is de welbekende kers op de taart en sluit het album in stijl af als bonus track.

Tracklist:
01. Ave Eva
02. Invincible (with Andy Duguid vs. Pat Benatar) (Mr. Sam Remix)
03. Just The Beginning (feat. Disco International)
04. Ing Ong
05. Gotta Have It (feat, Esmaye)
06. Gone (with Andy Duguid feast. Jennie Löfgren)
07. Satisfaction Guaranteed (with Andy Duguid feat. Amanda Wilson)
08. The Great Opus (with BT)
09. Seven 7 Seven
10. Carved (with T4L feat. Tiff Lacey)
11. Cygnes (feat. clAud9)
12. Hold My Breath (with Andy Duguid feat. Solarstone)
13. Rydem Koba (with T4L)
14. Mixi
15. Tantra
16. Menkayo (with T4L)
17. Dominator (vs. Human Resource)
18. Anasthasia (vs. T99)
19. E&E
20. One Day (feat. Kirsty Hawkshaw)

Bonus track:
21. Deadmau5 - Clockwork (Mr. Sam Remix)

Mr. Sam - Pop Model is vanaf heden verkrijgbaar via Black Hole Recordings in de betere muziekwinkels en online op www.bol.com, www.freerecordshop.nl en www.blackholeshop.com. In digitaal formaat is Pop Model te downloaden op o.a. iTunes en ook via deze site: http://www.megamediamagazine.nl

www.blackholerecordings.com
www.mrsam.tv