Black Hole Recordings presenteert: Andy Duguid

26-09-2008 @ 13:21

De gerespecteerde muziekmaatschappij Black Hole Recordings mag een nieuwe ster tot haar altijd uitbreidende artiestenbestand toevoegen. Op 20 oktober 2008 zal Black Hole met gepaste trots het debuutalbum van één van de snelst rijzende sterren uit Engeland, Andy Duguid, uitbrengen, met de titel “Believe”. Een indrukwekkend debuut van een indrukwekkend talent, die op dit elf tracks tellende album een uitgekiende mix van progressive, electro, trance, tech en zelfs een snufje house laat horen. Elf meesterwerken waarin de woorden “subtiel” en “atmosferisch” de hoofdrol spelen.  
Andy Duguid’s carrière begon aan een zegetocht in september 2006, nadat zijn productie “Hypocrisy” werd opgepikt door niemand minder dan Tiësto. De steun van de absolute DJ elite volgde al snel in de vorm van DJ support van Paul van Dyk en Armin van Buuren, nadat Hypocrisy al weken lang een stevige plek had verworven op Tiësto’s playlist. De daaropvolgende strijd om de licentierechten van Hypocrisy, glansrijk gewonnen door Black Hole, resulteerde in een vijfde plek van de Dutch Dance Charts, wat tegelijkertijd de carrière van Andy Duguid in een stroomversnelling deed geraken. Andy Duguid nestelde zich stevig in de huidige, vaak ondoordringbare producers gilde.
De officiële opvolger “Don’t Belong” volgde nagenoeg dezelfde weg, binnengehaald door fans en critici als één van de grootste tracks van 2007. Don’t Belong werd aanvankelijk getekend voor Tiësto’s mondiaal succesvolle compilatie serie In Search Of Sunrise, waarna Black Hole de deal bezegelde en Don’t Belong een officiële single release gunde. Andy Duguid’s hoge school producties resulteerde in een stroom aan remix aanvragen voor gelauwerde artiesten als Tiësto, Johan Gielen, Phynn, Skepta en Mr. Sam, en werden uitgebracht op grote labels als Ministry of Sound, Maelstrom, Sola Records en zijn huidige thuisbasis, Black Hole Recordings. Naast zijn Andy Duguid project produceert Andy onder pseudoniemen als Reeves, Emilio Fernandez en Corsie.
Andy Duguid’s debuut presenteert elf tracks met perfectionisme en professionalisme hoog in het vaandel, waarop hij o.a. samenwerkt met producers en vocalisten als Mr. Sam, Julie Thompson, Leah, Esmaye, Solarstone en de Nederlandse singer/songwriter I-Fan, die al verantwoordelijk was voor de vocalen op Funkerman’s globale hit “Speed Up”. Elke afzonderlijke track op Believe laat de veelzijdigheid van Andy Duguid’s muzikale visie zien, verspreid over een voortdurende, 68 minuten durende soundtrack voorzien van subtiele progressive, verleidelijke trance, stevige electro en knallende house. Believe onderstreept het grote talent dat Andy Duguid is, die met recht één van de grootste beloftes voor de toekomstige scene genoemd kan worden. Zoals Andy zelf zegt: “To live a dream is a dream come true, for those who don’t dream don’t live”. En Andy leeft momenteel zijn droom optimaal.          
Het album “Believe” zal op 20 oktober 2008 uitkomen, en de eerste single van dit album, “To The Floor” voorzien van de geweldige vocalen van I-Fan, twee weken later op 3 november.

Algemene informatie:
Artiest - titel: Andy DuguidBelieve
Configuratie: 1CD - album
Maatschappij: Black Hole Recordings
Release datum: 20 oktober 2008

Internet: www.blackholerecordings.com | www.myspace.com/andyduguid