'SPOKEN' IN PARADISO VERPLAATST NAAR 28 MEI

25-04-2010 @ 19:12

Vrijdag 28 mei zal een aantal poëten in de grote zaal van de Amsterdamse poptempel Paradiso neerstrijken. Het evenement SPOKEN (Dichter bij de dichter) biedt het gezelschap, bestaande uit rappers en dichters, platform om hun teksten ten gehore te brengen op een persoonlijke, uitdagende wijze. Sprekers op de avond zijn o.a. Manu, Typhoon, Winne, Gijs ter Haar en Salah Edin. Het evenement zou aanvankelijk plaatsvinden op 27 April, maar moest door omstandigheden worden uitgesteld. 

SPOKEN is een poetry concert dat zich onderscheidt door haar wortels in de hiphop te eren, waarbij zowel het publiek als de performers worden uitgedaagd om zich buiten allerlei reguliere kaders te begeven. In de line-up bevinden zich zowel ervaren hiphopartiesten als publicerende dichters. De rappers geven zich in het bijzonder bloot omdat zij hun teksten zonder vertrouwde muziek ten gehore brengen. Na afloop van de voordracht is er ruimte voor vragen uit het publiek waardoor er constant interactie plaatsvindt en de bezoekers op intieme manier een blik in de gedachtegang van de sprekers wordt gegund.

Op vrijdag 28 mei zullen de MC’s Manu, Typhoon, Winne, Salah Edin, Blaxtar, Akwasi (Zwart Licht), Ahab (Kern Koppen) en de dichters Marjolijn van Heemstra, Gijs ter Haar, Jeroen Naaktgeboren en T’ka hun teksten, verzen, gedichten en monologen delen in de grote zaal van poppodium Paradiso Amsterdam.

Artiesten als Pete Philly, Giovanca, Jiggy Dje, Bang Bang en Rosa Ana gingen hen reeds voor in eerdere edities van SPOKEN. SPOKEN (dichter bij de dichter) is een initiatief van RAEN Industries. Het is een tweeledig concept wat bestaat uit het evenement en een radio show, welke wordt gepresenteerd door RAEN’s eigen Manu. De radioshow is iedere zondagavond te beluisteren tussen 21.00 en 23.00u op zender Lijn5 (FunX).

SPOKEN (Dichter bij de dichter) vindt plaats op vrijdag 28 Mei in de grote zaal van Paradiso te Amsterdam. Paradiso opent haar deuren om 19.00 uur en de aanvang van de voorstelling is om 19.30 uur. De entree bedraagt € 10,00 (excl. lidmaatschap). Kaarten zijn verkrijgbaar via Paradiso Amsterdam en de bekende voorverkoopadressen.*

28 Mei 2010 SPOKEN (dichter bij de dichter)
Live: o.a. Manu, Typhoon, Gijs ter Haar, Salah Edin, Blaxtar, Winne, e.v.a.
€ 10,00 / 19.00u / Paradiso Amsterdam