Nynke Laverman gaat op tournee

24-04-2010 @ 11:24

De onderscheidende mix van muzikale stijlen voert Nynke Laverman, Friesland's meest bekende zangeres, na een succesvolle theatertournee nu ook langs de Nederlandse clubs. Haar eclectische en energieke benadering in combinatie met haar ijzersterke band maken de fusie van wereldmuziek, Friese fanfare, pop en elektronische muziek tot een welhaast internationale sensatie.

Ontdekken. Grenzen oprekken. Onbekende gebieden ingaan. De kick die dat geeft en de angst die dat oproept, is wat Nynke Laverman fascineert en wat haar drijft tot de muziek die ze maakt.

Met haar debuut 'Sielesâlt' verkende zij meteen nieuw terrein en maakte de 'Friese fado' tot een begrip. Op haar tweede album 'De Maisfrou'  gaf zij haar eigen vertaling van de Mexicaanse pasión. Voor 'Nomade' trok Nynke naar Mongolië waar zij een maand lang leefde bij een nomadenfamilie op de steppe. Bij mensen wiens leven één grote trektocht is door een immens uitgestrekt landschap, wiens leven bestaat uit alsmaar opbreken en verdergaan, het oude achterlatend, het onbekende tegemoet. Een zeer vruchtbare voedingsbron voor een album waarop zij, met eerder verzamelde bagage op de rug, verrassende afslagen neemt en nieuwe muzikale landschappen binnenmarcheert, het grote onbekende tegemoet.

Tourdata:
07-05-2010   Burgerweeshuis, Deventer
08-05-2010   Podium Gigant, Apeldoorn
14-05-2010   Het Bolwerk, Sneek
22-05-2010   Metropool, Hengelo
23-05-2010   Xl De Ateliers, Dronten
06-06-2010   Melkweg, Amsterdam

http://www.nynkelaverman.nl/