Souldada nieuw album 23 december

18-12-2011 @ 17:40

Aftrap nieuwe theater-tour van Souldada in Theater De Harmonie in Leeuwarden
Oer De Grins’ is bijzondere show met combinatie van Friesland en Zuid Afrika.

Op 23 december presenteert Souldada haar nieuwe album ‘Oer De Grins’ in Theater De Harmonie in Leeuwarden. Deze cd-presentatie vormt tevens de aftrap voor een nieuwe theater-tour door heel Nederland.
Souldada mengt wereldmuziek uit Zuidoost-Europa en Zuid-Amerika met de Friese taal. Souldada is de groep rond de Sneker gitarist/componist Herman Woltman. Herman werkte eerder samen met Nynke Laverman, waarmee hij aan de wieg van de Friese fado stond. De vormgeving en wereldmuziek van Souldada werd o.a. genomineerd voor de Friese popprijs.
In 2011 tekent Souldada een muziekcontract bij Marista. 23 december verschijnt het derde album. Souldada is een bevlogen band met een charismatische zangeres die avontuurlijke muziek maakt.

Oer De Grins’ is een album over verdeeldheid, armoede, liefde en hoop voor de toekomst, geschreven naar aanleiding van een reis naar Zuid Afrika.
In ‘Oer De Grins’ speelt het thema vrijheid een grote rol. Steeds zoekt de mens zijn eigen grens op en overschrijdt deze regelmatig.
De nummers op dit album zijn geschreven in het Fries, Engels, Afrikaans en Frans, waarmee Souldada letterlijk laat zien wereldmuziek te maken.
De Afrikaanse auteur Carina Stander en de Friese auteur Baukje Wytsma schrijven liederen over verdeeldheid, armoede, liefde en hoop voor de toekomst. Hoe uitzichtloos de situatie soms ook lijkt, er is altijd die wil om te overleven.

Souldada is:
zang: Maeike Sijtsma
gitaar: Herman Woltman
cello: Carel van Leeuwen
basgitaar: Bart Soeters
percussie: Willem Smid

http://www.souldada.nl/

https://twitter.com/#!/soul_dada

release: 20-12-2011

label: Marista