JEFF BECK IN VREDENBURG LEIDSCHE RIJN

07-04-2010 @ 17:54

Op woensdag 13 oktober geeft de Britse gitaarvirtuoos Jeff Beck voor het eerst in 9 jaar een eigen concert in Nederland in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht.

Jeff Beck geldt al jaren als een van de meest invloedrijke gitaristen uit de rockgeschiedenis. Hij vestigt zijn naam als hij in 1965 Eric Clapton opvolgt in the Yardbirds. Mede door zijn gebruik van effecten op dat moment, is hij van grote invloed op het gitaargeluid en de ontwikkeling van de rockmuziek. In de jaren erna ontwikkelt hij zich verder in de richting van jazzrock en fusion. Vorig jaar is voor de tweede keer opgenomen in de Rock ’n Roll Hall of Fame, ditmaal als solo artiest. In februari van dit jaar won Jeff Beck zijn vijfde Grammy Award voor Best Rock Instrumental Performance.

Vrijdag 9 april verschijnt het nieuwe album 'Emotion & Commotion'. Hierop wordt de gitarist bij gestaan door bekende, talentvolle muzikanten zoals Joss Stone. Ook wordt een aantal nummers begeleid door een 64-koppig orkest. Tijdens het concert in oktober speelt Beck met zijn band bestaande uit Rhonda Smith, Narada Michael Walden en Jason Rebello. Jeff Beck speelde voor het laatst in Nederland op Bospop in 2009.

JEFF BECK
Woensdag 13 oktober 2010
Vredenburg Leidsche Rijn - Utrecht
Entree: € 33 en € 36 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur