Justin Nozuka met nieuw volwassen album: You I Wind Land And Sea

16-03-2010 @ 15:53

Een nieuw album, een nieuw geluid. Nou ja nieuw, Justin Nozuka haalt zijn invloeden duidelijk uit de "Groten der Aarde". Marvin Gaye, Lauren Hill, Stevie Wonder, Michael Jackson en Joe Cocker, allemaal namen die ervoor hebben gezorgd dat Justin muziek is gaan maken. Na zijn indrukwekkende debuutplaat "Holly"uit 2007, brengt hij op 12 april het album "You I Wind Land And Sea" uit.

Inmiddels is de Canadese-Japanner Nozuka 21 jaar. Drie jaar geleden stond hij hier met amper de baard in de keel een persdag te geven, heel verlegen en bescheiden. Op het podium veranderde hij in een ras entertainer. Hele gevoelige liedjes en de meisjes smelten voor hem.

Het vorige album 'Holly' heeft veel indruk gemaakt in de wereld. In de VS heeft hij al in vele tv shows mogen optreden zoals Good Morning America, Jimmy Kimmel Live en VH1's You Oughta Know en in Frankrijk is Justin een ster. De single After Tonight was in 2009 de op een na meest gedraaide single op de Franse radio. Het album behaalde ook de gouden status daar.

Nu is er "You I Wind Land and Sea". Het album dat de folk-soul voorbijstreeft en nog meer soul en gospel invloeden heeft. Hoewel Justin de meeste nummers alleen heeft geschreven, verklaart hij dat zijn band heel belangrijk was voor het afmaken van de nummers. Daardoor komt het dat een nummer als "Gray klinkt als Jeff Buckley maar ook als Ray LaMontagne. De eerste single is "My Heart Is Yours (HOU JE 16-JARIGE DOCHTERS WEG BIJ DE COMPUTER!)
(pias)