BUMA HARPEN GALA SCHRIJFT TV GESCHIEDENIS

24-02-2010 @ 13:29

Buma Harpen Gala in 3D uitgezonden
Woensdag 3 maart vindt het Buma Harpen Gala plaats. Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse televisie wordt een programma in 3D uitgezonden. Het themakanaal en de website Sterren.nl zenden het Buma Harpen Gala in 3D uit, bij de TROS op Nederland 3 is de reguliere uitzending te zien. Tijdens het live televisieprogramma, vanaf 20:30 uur, worden de Buma Gouden – en Zilveren Harpen, Buma Exportprijs en de prijs voor het Beste Nederlandse Lied uitgereikt.

Naast optredens van de winnaars zullen diverse andere topartiesten het podium betreden, begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley.
De presentatie van het Buma Harpen Gala is in handen van Yolanthe Cabau van Kasbergen.
Om er voor te zorgen dat de kijker het programma in 3D kan zien, worden vanaf woensdag 24 februari gratis 3D brillen weggegeven bij de abonnee-oplage van Revu en bij aankoop van een tijdschrift naar keuze bij de verschillende  AKO filialen. Deze actie loopt zolang de voorraad strekt.

www.bumaharpengala.nl

Buma Gouden Harpen
De Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een oeuvreprijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. De prijs wordt sinds 1962 jaarlijks uitgereikt.

Buma Zilveren Harpen
De Zilveren Harp is bedoeld om jonge scheppende of uitvoerende artiesten te bekronen die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek hebben geleverd, maar waarvan de jury verwacht dat zij nog een grote toekomst voor zich hebben. Deze prijs wordt sinds 1969 jaarlijks uitgereikt en was in veel gevallen een opmaat tot een Gouden Harp.

Buma Exportprijs
De Exportprijs van Buma Cultuur wordt jaarlijks toegekend aan de artiest die het meest succesvol is met Nederlands muziekcopyright in het buitenland.

Beste Nederlandse Lied
De winnaar van het Beste Nederlandse Lied wordt bepaald door het publiek en wordt gekozen uit tien nominaties. De nominaties zijn een selectie van de best verkochte en meest gedraaide Nederlandse songs van het afgelopen jaar.

Buma Harpen Gala is een initiatief van Buma Cultuur. Buma Cultuur is opgericht door Buma/Stemra om Nederlandse muziek te promoten in binnen- en buitenland. Buma Cultuur organiseert, financiert en sponsort talrijke muziekevenementen, zoals Amsterdam Dance Event, ADE Next, Buma Harpen Gala, EuroSonic Noorderslag, Jazzdag en Toonzetters. Daarnaast draagt Buma Cultuur bij aan de Nederlandse muziekexport door het ondersteunen van dutchsound.nl en musicXport.nl. Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Naast het innen en uitkeren van rechtengelden voor muziekauteurs stimuleert en ondersteunt Buma/Stemra de ontwikkeling van nieuw talent.