Winnaar publieksprijs 'Beste Nederlandse Lied 2009' bekendgemaakt bij Buma Harpen Gala

19-01-2010 @ 15:58

Op woensdag 3 maart 2010 vindt het Buma Harpen Gala plaats. Voor het eerst in de geschiedenis van het Buma Harpen Gala wordt dit jaar de prijs voor het Beste Nederlandse Lied bekend gemaakt. Naast deze publieksprijs worden de winnaars van de Buma Gouden- en Zilveren Harpen evenals de winnaar van de Buma Exportprijs tijdens een live televisieprogramma in Hilversum geëerd.

De winnaar van Het Beste Nederlandse Lied 2009 wordt bepaald door het publiek. Vanaf 18 januari tot 19 februari a.s. kan gestemd worden via de website van het Buma Harpen Gala www.bumaharpengala.nl . De tien nominaties zijn een selectie van de best verkochte en meest gedraaide Nederlandse songs van 2009.   

De TROS zendt woensdag 3 maart het Buma Harpen Gala vanaf 20:30 uur uit op Nederland 3, live vanuit Studio 22. Naast optredens van de winnaars betreden diverse andere artiesten het podium. Als vanouds zorgt het Metropole Orkest o.l.v. Jules Buckley voor de muzikale begeleiding.

Buma Gouden Harpen
De Buma Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een oeuvreprijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. De prijs wordt sinds 1962 jaarlijks uitgereikt.

Buma Zilveren Harpen
De Buma Zilveren Harp is bedoeld om jonge scheppende of uitvoerende artiesten te bekronen die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek hebben geleverd, maar waarvan de jury verwacht dat zij nog een grote toekomst voor zich hebben. Deze prijs wordt sinds 1969 jaarlijks uitgereikt en was in veel gevallen een opmaat tot een Buma Gouden Harp.

Buma Exportprijs
De Exportprijs van Buma Cultuur wordt jaarlijks toegekend aan de artiest die het meest succesvol is met Nederlands muziekcopyright in het buitenland.