JOHN LEGEND OP CURACAO NORTH SEA JAZZ 2010

26-01-2010 @ 11:33

JOHN LEGEND, SERGIO MENDES, MICHEL CAMILO TRIO, GEORGE BENSON, LA INDIA EN LUIS ENRIQUE OP CURACAO NORTH SEA JAZZ 2010

Vrijdag 3 en zaterdag 4 september 2010 vindt de 1ste editie van het Curacao North Sea Jazz Festival plaats in het World Trade Center, Piscadera Bay, Curaçao. De organisatie heeft nu ook de eerste namen van de line-up bekendgemaakt: John Legend, Sergio Mendes, George Benson, Michel Camilo Trio, La India en Luis Enrique. In de komende maanden zal de organisatie de volledige line-up bekendmaken.

Zanger en pianist John Legend brak door met hits als ‘Ordinary people’ en ‘P.D.A. (We just don’t care)’ en werd daarna overladen met grammy’s. In 2008 verscheen zijn 3de studio album ‘Evolver’ waarvoor hij o.a. samenwerkte met Estelle en Andre 3000. De populaire R&B en soulzanger met zijn bijzondere en kenmerkende stem mag zichzelf inmiddels met recht een wereldster noemen.

Sergio Mendes is een van de meest populaire Braziliaanse artiesten ooit. Hij is een meesterlijk improviseur die Bossanova’s in een feestelijk en fris jasje steekt. Mendes bracht in 2006 samen met rapper Will.i.am van de Black Eyed Peas het succesvolle album ‘Timeless’ uit en scoorde opnieuw een hit met de remake van ‘Mas que nada’.

Dominicaanse pianist Michel Camilo wordt ook wel de ambassadeur van de latin jazz genoemd. Zijn muziek kenmerkt zich door een perfect swingende melange van jazz en latinritmes. Met zijn trio dat bestaat uit bassist Charles Flores en drummer Dafnis Prieto, komt Camilo het meest tot zijn recht.

“El Principe de la Salsa” Luis Enrique is een pionier van de romantische ‘salsa sensual’. Enrique staat garant voor een perfecte combinatie van zowel klassieke en moderne salsa en gevoelige latin pop ballads.

La India’s carrière kent vele hoogtepunten in zowel de jazz, latin en dance wereld. Haar bekendheid dankt ze voornamelijk aan haar opzwepende salsa hits. La India werkte samen met Eddie Palmieri, Marc Anthony and Tito Puente.

Gitaar legende George Benson loopt al een tijdje mee en speelde in de jaren zestig al met Miles Davis. ‘On Broadway’ en ‘Give Me the Night’ zijn classics die hij nog altijd live vertolkt. In augustus 2009 verscheen het succesvolle album ‘Songs and Stories’ dat Benson samen met John Burke en Marcus Miller produceerde.

In de week voorafgaand aan het festival worden er op verschillende locaties op het eiland jazz concerten gegeven. Maandag 30 augustus wordt feestelijk afgetrapt met een gratis concert van Salsa Legende Alberto Barros op het Brionplein.
Bezoekers kunnen speciale Curaçao North Sea Jazz arrangementen boeken bij Does Travel en Cadushi Tours via de website www.caribbean.nl . Kijk voor meer informatie over de kaartverkoop op www.curacaonorthseajazz.com

CURAÇAO NORTH SEA JAZZ FESTIVAL
Vrijdag 3 en Zaterdag 4 september 2010, World Trade Center, Piscadera Bay, Curaçao