Kink FM sluit 2009 af met de beste muziek van de afgelopen decennia

31-12-2010 @ 16:07

Het landelijke radiostation Kink FM komt op oudejaarsavond met een bijzonder muzikaal programma: “Kink FM Uitklokken”. DJ Diederik van Zessen (22) zal vanaf 18:00 tot 1:00 een radioshow verzorgen waarin hij letterlijk door de tijd reist.
 
De avond bestaat uit een muzikale reis door de afgelopen decennia, waarna Van Zessen samen met de luisteraars probeert te voorspellen welke muziek het komende decennium bepalend zal zijn.
Na de jaarwisseling draait Diederik de meest feestelijke pop en rock muziek.
 
Uitklokken
Alle muzikale tijdsbeelden en hoogtepunten van de afgelopen vijf decennia komen aan bod in een vijf uur durend programma. Ieder kalenderjaar wordt vertegenwoordigd door één nummer. Om 18:00 vangt Diederik aan in 1960 en om 18:30 is het 1965 – en zo verder. Bob Dylan met ‘Like A Rolling Stone’ uit 1965 wordt om 18:30 gedraaid en ‘Paranoid Android’ van Radiohead uit 1997 komt om 21:45 voorbij. Om 23:00 is de eindbestemming bereikt: 2009.
 
In ieder uur staat een Nederlandse artiest centraal die in dat bepaalde decennium succes boekte. Onder het mom van ‘Het Jaar Van’ blikt Diederik tijdens een gesprek met de betreffende artiest, zoals Harry Muskee van Cuby & The Blizzards en Bart van der Weide van Racoon, terug op die gloriedagen.
 
Aftellen
Vanaf 23:00 uur bepaalt de luisteraar met welke muziek het nieuwe jaar wordt ingeluid. Tussen 23:00 en 00:00 doet Diederik met de luisteraar een voorspelling welke artiesten in het volgende decennium het geluid zullen blijven bepalen.
 
Inkoppen
Na de jaarwisseling is het naast de oliebollen, champagne en vuurwerk ook tijd voor feestmuziek. In het zevende en laatste uur van de live-uitzending is het tijd voor de voetjes van de vloer om 2010 feestelijk te verwelkomen met nummers als ‘Kids’ van MGMT, Blur’s ‘Song 2’ en ‘Omen’ van The Prodigy.
 
Over Kink FM
Kink FM heeft landelijke kabeldekking, maar is ook via www.kinkfm.com, mobiele telefoons en satelliet te ontvangen. Kink FM heeft een zogenaamde commerciële status, dat wil zeggen dat het station volledig zonder steun van de overheid functioneert. Kink resideert onder de Vereniging Veronica. Naast de hoofdzender Kink FM zijn er ook nog KinkClassX, met 24 uur per dag een reis door de popgeschiedenis, en Kink Aardschok, met non-stop hardrock en metal.