John Carrie and Moor Green begint 2010 goed met release nieuw album

19-12-2009 @ 15:39

Clearing Air’ is de titel van het nieuwe album waar de Amsterdamse groep John Carrie and Moor Green het afgelopen jaar keihard aan gewerkt heeft. Op donderdag 7 januari zal de band het album ‘Clearing Air’ op gepaste wijze aan het publiek presenteren: met een releaseparty in poptempel Paradiso.

De van oorsprong Ierse singer-songwriter John Carrie begint zijn muzikale carrière als straatmuzikant en zwerft zo de halve wereld over om zich uiteindelijk in Nederland te vestigen. Daar begint hij met zijn begeleidingsband Moor Green aan een vliegende start. Hij staat in voorprogramma´s van onder andere Spinvis, Xavier Rudd en Kings of Leon. In 2005 haalt hij de halve finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter en in 2007 wint hij de Winston Popprijs.
In datzelfde jaar brengt Carrie in eigen beheer zijn debuutalbum `Folk Is Not Happy´ uit. OOR schrijft: "Ben Christophers, Jeff Buckley, The Prayer Boat, Neil Young maar dan anders. Maar wel in die orde van kippenvel. Zijn drie bandleden voelen hem perfect aan, omdat ze meestal beseffen dat overdaad schaadt. Carrie weet echter ook alleen met gitaar de adem te doen stokken."

Releaseparty ‘Clearing Air
Donderdag 7 januari 2010
Paradiso - Amsterdam
Voorprogramma: 20.30 uur Hoofdprogramma: 21.30 uur
Toegang: € 7,50  excl. lidmaatschap
Tickets: http://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/JOHN-CARRIE.htm

Meer informatie over John Carrie and Moor Green kun je vinden op:
http://www.myspace.com/thejohncarrieband
http://www.johncarriemusic.com/