SLAGDROOM VAN CESAR ZUIDERWIJK

05-12-2009 @ 09:50

Wat begon als een jubileumvoorstelling (35 jaar Pearl Drums, 40 jaar Zildjian bekkens en 35 jaar Golden Earring) liep uit op een 3 jaar lange tour. Van 2006 tot en met 2009 was Cesar Zuiderwijk te zien in de Nederlandse theaters met zijn solovoorstelling Slagdroom. Deze bijzondere voorstelling verschijnt nu op DVD.
Het eerste exemplaar van de DVD werd afgelopen week aan Cesar uitgereikt tijdens een zeer speciale ballonvaart. Cesar ging samen met nog vier drummers de lucht in om op 2 kilometer hoogte hun drumkunsten te laten horen. Tijdens deze drumdemonstratie in een luchtballon kreeg Cesar zijn DVD uitgereikt. De Jakhalzen van 'De Wereld Draait Door' waren bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig en het item was te zien in 'De Wereld Draait Door'.

Naast de voorstelling is er ook een speciale compilatie op de DVD te zien. Het gaat hierbij om een 20 minuten durende compilatie van een aantal memorabele drumsolo’s van Cesar uit de periode 1976 t/m 2006. In combinatie met Slagdroom gaf Cesar voorafgaand aan de voorstelling graag workshops. Een workshop betekent in dit geval: het publiek vraagt en Cesar werkt. Twee van deze workshops zijn ook te vinden op de DVD. Cesar geeft antwoord op vragen als; wat als een drummer linkshandig is? En waarom spelen drummers met hun handen gekruist?

Slagdroom houdt het midden tussen een drumdemonstratie en Cesar’s jongensdroom om clown te worden. Beslagen met een vrachtwagen vol curiosa voert Cesar het publiek langs de geheimen van het drumstel, doet hij een imitatie van verschillende soorten drummers, brengt hij de befaamde stoelenact door Maître Cesar en maakt hij een reisje langs zijn met vele hoogtepunten bezaaide carrière aan de hand van anekdotes en snaredrums uit de betreffende periodes. Het geheel is doorspekt met spectaculaire drumsolo’s en het spelen van Earring-klassiekers. Daarnaast vertelt Cesar’s alter-ego, de drummende marionet Corretje, het één en ander uit zijn jeugd. Kortom: een programma niet alleen voor drummers en slagwerk-aficionado’s, maar ook voor de liefhebbers van humorvol muziektheater!

De pers over Slagdroom:
'een staaltje onvervalste drummershumor' (De Telegraaf)
'Cesar Zuiderwijk in zijn element' (Noordhollands Dagblad)
Cesar ontving In 2007 ontving de Cultuurprijs van de Stad Den Haag.

Cesar Zuiderwijk - Slagdroom
Release: 4 december 2009
Bestelnummer DVD: 24 230699
Label: CNR Entertainment

http://www.earring-online.nl/cesar.htm