Introducing… Mazgani

22-10-2009 @ 14:37

Mazgani is een Portugese singer-songwriter met roots in Iran. “Ladies & Gentlemen, Introducing” is zijn eerste internationale albumrelease en komt op 2 november 2009 uit.
Mazgani’s muziek kan worden omschreven als een poëtische analyse van de diepe emoties die bij het leven horen. Mazgani rekent Leonard Cohen, Nick Cave en Bob Dylan tot zijn grootse inspiratiebronnen. Naast deze Americana invloeden heeft Mazgani ook goed geluisterd naar artiesten als David Eugene Edwards (Woven Hand, 16 Horsepower) en Tom Waits. Ook deze invloeden zijn terug te horen in Mazgani’s muziek.

Ladies & Gentlemen, Introducing” is en combinatie van songs van Mazgani’s debuut album “Songs From The Heart” (met een verkoop van 2.000 exemplaren in Portugal een indie succes) en songs van de nieuwste EP “Tell The People” die eerder dit jaar in zijn thuisland is uitgekomen. De 5 nieuwe songs zijn geproduceerd door Dead Combo's Pedro Goncalves, die Mazgani’s geluid iets meer edge heeft gegeven dan op het eerste album het geval was.

Het bekende Franse tijdschrift “Les Inrockuptibles” heeft Mazgani uitgeroepen tot één van de 20 beste nieuwe Europese artiesten. Ook buiten Europa gooit Mazgani hoge ogen. Het nummer "Somewhere Beneath This Sky" won de 3e plaats in de AAA categorie van Nashville's International Songwriting Competition waar niemand minder dan Tom Waits één van de jurlyleden was.
In december 2009 komt Mazgani naar Nederland voor optredens en een radio tour. “Ladies & Gentlemen, Introducing” komt op 2 november 2009 in de Benelux uit via Fading Ways/ Sonic Rendezvous.

Tracklist
   1. Thirst
   2. Rebel Sword
   3. Loving Guide
   4. Broken Tree
   5. Dust In The Sun
   6. Somewhere Beneath This Sky
   7. Strong & Holy
   8. Song Of The New Heart
   9. Lay Down
  10. Let Your Lips Blossom In A Kiss
  11. Slaughterhouse Of Love (Bonus track)

Meer informatie over Mazgani kun je vinden op:
http://www.myspace.com/mazgani