HARPER SIMON: Niet alleen maar de zoon van...

12-03-2010 @ 17:43

Als vier jarig jongetje zong hij in 1976 voor het eerst op tv. Samen met zijn vader, de legendarische Paul Simon, deed hij een liedje in Sesame Street. 34 jaar later komt Harper dan eindelijk met een eigen album: op 5 april 2010 verschijnt zijn titelloze debuut. Bij de opnames heeft Harper met producer Bob Johnston en een begeleidingsband bestaande uit bewierookte jaren ’60 Nashville sessiemuzikanten een indrukwekkende groep om zich heen verzameld.
Dat Harper, Bob Johnston als producer heeft weten te strikken voor zijn debuutalbum mag bijzonder heten; Johnston, die in de jaren ’60 achter de knoppen zat bij grote artiesten als Johnny Cash, Bob Dylan, Simon & Garfunkel en Leonard Cohen, heeft de laatste vijftien jaar geen albums meer geproduceerd. Voor Harper maakte hij een uitzondering.

Met de aanwezigheid van onder andere Charlie McCoy, Lloyd Green en Hargus “Pig” Robbins liegen de namen in de begeleidingsband van Harper er ook niet om. Stuk voor stuk gelouterde veteranen die in de jaren ’60 hun sporen in de muziekwereld hebben verdiend met bijdrages op albums van Bob Dylan, Johnny Cash en Elvis Presley. Verder werkte Harper op zijn debuutalbum samen met een groep jonge, bevriende singer/songwriters en, jawel, zijn eigen vader. Het resulteerde in een album met veel folk, rock ’n roll en country invloeden.

Tot slot, het artwork. Daarvoor heeft Harper de hulp ingeroepen van Tracey Emin, een bekend lid van het beroemde kunstenaarscollectief YBA (Young British Artists).

(pias) 

http://www.myspace.com/harpersimon