Prijsdoorbraak maakt webradio toegankelijk voor elke website

05-10-2009 @ 16:01

Nieuwe techniek en werkwijze biedt nieuwe mogelijkheden voor online radio.

One-o-Niners, hét productiebedrijf voor webradio, heeft een techniek ontwikkeld waarmee webradio verlost is van haar dure en arbeidsintensieve gebruikersomgeving. Deze techniek in combinatie met een productmatige aanpak reduceert de instapprijs voor professionele webradio met 60 tot 70 procent.

Eenvoudige webapplicatie
Deze nieuwe techniek heet Surf&Sound en heeft dezelfde features en betrouwbaarheid als streaming radio, zoals naadloze overgangen, het lekkere ‘vette’ radiogeluid en de mogelijkheid om te werken met professionele playlisten.
Hiermee is de complexe techniek achter streaming radio teruggebracht tot een eenvoudige webapplicatie, ” zegt Jente Kater van One-o-Niners, “waardoor het mogelijk is al voor €9.000 per jaar professioneel radio aan je site toe te voegen.

Voorgeproduceerde content
In combinatie met een aantal bouwstenen die One-o-Niners heeft ontwikkeld, is webradio een off-the-shelf product geworden. Zo kan er gekozen worden uit drie ‘whitelable’ muziekformats: hitmuziek, pop/rock of easy hits. Door hier unieke jingles, promo’s en items tussen te zetten, onstaat er een uniek radiostation. Vooral voor adverteerders en internetplatforms biedt dit een unieke kans om snel en betaalbaar professionele webradio aan te bieden.

Brede inzetbaarheid
Surf&Sound is bedoeld voor adverteerders en internetsites die muziek en entertainment hoog in hun merkwaarden hebben staan (branded radio) en themakanalen van bestaande radiopartijen. Daarnaast biedt het mogelijkheden voor webwinkels en internetplatforms die bezoekers langer op hun site willen houden en/of aanbiedingen via gesproken woord willen communiceren. In combinatie met unieke concent ontstaan er hiermee nieuwe businessmodellen voor radio.

Kosten vs. baten
Jente Kater: “Met webradio zou het eigenlijk net zo moeten zijn als met andere vormen van internet entertainment, de uitwerking en het doel moeten bepalen welk budget nodig is. Niet de techniek zoals tot nu toe het geval was. Met Surf&Sound is radio nu aan te bieden via een eenvoudige internetapplicatie. Die discussie kan dus vanaf nu verleden tijd zijn.”

One-o-Niners is pionier in het ontwikkelen van formats voor webradio en Branded Radio. Naast advies en conceptontwikkeling verzorgt het bedrijf de volledige productie van een radiostation zoals het maken van de playlisten, jingles en promo’s. One-o-Niners maakt radio voor o.a. Eileen en Delta Lloyd, de Nationale KidsKrant, CNR entertainment, Emerce eDay. One-o-niners is opgericht in 2006 door radio dj Jente Kater. Hij maakte programma’s voor o.a. Radio 538, Veronica, Kink FM en Slam!FM.

website: www.one-o-niners.nl