Janine Jansen opnieuw "Queen of the download"

02-10-2009 @ 16:53

Neerlands top violiste Janine Jansen is de best verkopende muzikant op iTunes. Het nieuwe album met Beethoven en Britten vioolconcerten is binnengekomen op #1. Door deze toppositie is zij opnieuw benoemd tot ‘Queen of the download.’
Het gebeurt zelden dat een klassieke artiest op #1 binnenkomt bij iTunes. Hiermee stoot zij popzangeres Anouk van de eerste plaats. Janine Jansen werd eerder door The Independent al benoemd tot ‘Queen of the download’ door haar hoge verkoopcijfers bij iTunes.

Al haar voorgaande albums bereikten de gouden status en haar debuutalbum werd zelfs platina.

Janine Jansen is wereldwijd een veelgevraagde solist en behoort tot de internationale topmusici. Met 120 concerten per jaar toert zij over de hele wereld, van Japan tot aan de Verenigde Staten. Janine Jansen over haar succes: “Er wordt beweerd dat klassieke muziek vergrijst, maar ik merk eerder het tegenovergestelde!

Op dit zesde album speelt Janine Jansen het Beethoven vioolconcert met de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en het Britten vioolconcert met het London Symphony Orchestra onder leiding van Paavo Järvi. Het bekende Beethoven vioolconcert wordt door kenners beschouwd als een van de moeilijkste vioolconcerten. “Het was al jarenlang een droom van mij om een opname te maken van de vioolconcerten van Beethoven en Britten”, aldus een enthousiaste Janine Jansen.